Azize Dizisi İzleyicileri Tam Manasıyla Şok Yaşadı!

Azize Dizisi İzleyicileri Tam Manasıyla Şok Yaşadı!
Uzun süredir hazırlıkları süren Azize Dizisi dün akşam ilk bölümüyle seyirciyle buluştu. Dizi son sahnede yayınlanan hamamda tecavüz dolayısıyla seyirciye hayal kırıklığı yaşattı.

Kanal D ekranlarında uzun süredir tanıtımları yayınlanan ve seyircinin de büyük beklenti içine girdiği Süreç Film tarafından hazırlanan Azize Dizisi nihayet dün seyirciye merhaba dedi ve ilk bölümü yayınlandı. Uzun süredir herkesin merakla beklediği ve Kanal D’nin reyting olarak büyük beklenti içinde olduğu yapım dün akşam yayınlanan bölümüyle geçer not alırken ne yazık ki aynı başarıyı reytinglerde gösteremedi.

Üstelik dizinin bölüm finaline yakın bir bölümde yer alan tecavüz sahnesi de seyirciden büyük tepki topladı. Seyirci böyle bir sahnenin gereksizliğini sosyal medyadan güçlü bir şekilde dile getirdi. Azize’nin dün yayınlanan ilk bölümünün detaylı analizi haberimizde.

Azize Büyük Şok Yaşadı!

Kanal D ekranlarında merakla beklenen ve uzun süredir tanıtımları yayınlanan Süreç Film’in hazırladığı ve başrollerinde Buğra Gülsoy ve Hande Erçel’in yer aldığı Azize’nin ilk bölümü dün akşam yayınlandı. Bölüm seyircinin büyük merakını celp ederken ne yazık ki aynı ilgi reyting olarak sayılara yansımadı. Dizinin ilk bölümü kanal ve yapım şirketi için tam bir hayal kırıklığına dönüştü.

Azize ilk bölümünde 3.85 izlenme oranı ve 8.74 izlenme payıyla reyting tahtasında kendine ancak 11. Sırada yer bulabildi. Dizinin hikayesinin ve oyuncuların oldukça üst seviyede başarı gösterdiği bölümün gelecek için bir değerlendirme olamayacağı düşünülürken dizinin ilerleyen bölümlerde reytingini yükselteceği bekleniyor.

Tecavüz Sahnesine Gerek Var mıydı?

Azize dizi ilk bölümüyle ekrana gelirken oyuncuların performansı oldukça beğeni topladı. Hande Erçel ve Buğra Gülsoy’un oyunculuğu ve karakterleri yaşatmadaki başarısı beni toplarken dizinin hikayesi ve senaryo da geçer not aldı. Ancak dizinin sonunda yayınlanan hamamda tecavüz sahnesi seyirciyi ikiye böldü.

Bir kesim böyle bir sahnenin gerekliliğini sorgularken başka bir kesim ise hikayenin ve Hande Erçel’in sahnedeki gerçekçi yaklaşımının diziye başarı olarak döneceğini iddia etti. Dizinin böyle bir sahneye ihtiyacı olmadığını düşünen büyük bir kesim reyting için böyle sahnelerin artık çok gerilerde kaldığını ve inandırıcılığını yitirdiğini dile getirdi.

Üstelik kadına şiddet konusunda oldukça duyarlı günlerden geçen ülkemizin böyle bir sahneye ihtiyacı olmadığını, üstelik çocukların hala ekran başında olduğu bir zaman diliminde böyle cinsel içerikli bir sahnenin ekrana gelmesinin çocukların zihinsel gelişiminde kötü bir rol oynayacağını dile getirilirken dizinin bu sahnenin her kesime faydadan çok zarar vereceğini belirttiler.

20-11-2019
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar