Baba Dizisi Büşra Kalkan (Özge Yağız) Kimdir?

Baba Dizisi Büşra Kalkan (Özge Yağız) Kimdir?
Show TV’de yayınlanan Baba dizisinin oyuncuları ve karakterleri merak ediliyor. Özge Yağız’ın oynadığı Büşra karakteri izleyicilerin dikkatini çekti. Baba Büşra(Özge Yağız) kimdir?

Show TV ekranlarında yayınlanan Ay Yapım imzalı,  Baba dizisi konusuyla ve güçlü oyuncu kadrosuyla ilgi çekiyor. 15 Şubat 2022 tarihinde yayınlanmaya başlayan dizinin yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın yaptığı, senaryosunu Gökhan Horzum ve Ekin Atalar’ın kaleme aldığı aksiyon, komedi ve dram türündeki yapımı reyting rekorları kırarken, dizinin başrollerinide Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş paylaşmaktadır. Oyuncu kadrosunda ise, Ayda Aksel, Taner Rumeli, Deniz Hamzaoğlu, Özge Yağız, Bihter Dinçel, Zeynep Tuğçe Bayat, Oktay Çubuk, Damlasu İkizoğlu, Beril Pozam, Özge Özacar, Hakan Kurtaş, Cem Uslu gibi önemli isimler yer alıyor. Ödemişte yaşayan, Saruhanlı Ailesinin, İstanbul’da yaşayan amcalarının ve ailesinin uçak kazası sonucu vefat etmeleri üzerine mirasının Saruhanlı Ailesine kalması ve ailenin İstanbul’a taşınıp aile fertlerinin başına gelen olayları konu ediniyor. Dizinin güzelliğiyle ve hanımlığıyla bilinen kızı Büşra izleyiciler tarafından merak ediliyor. Büşra kimdir? Diye araştıran izleyiciler için, Baba dizisi Büşra (Özge Yağız) kimdir?

 Baba Dizisi Büşra Kimdir?

Baba dizisi başarılı oyuncuların bir araya geldiği dizide Emin Saruhanlı’nın kızı Büşra karakterini canlandıran Özge Yağız dikkatleri üzerine çekti.

Büşra Kalkan (Saruhanlı) karakteri olarak karşımıza çıkan oyuncu; Emir Saruhanlı’nın 3 erkek bir kızı olan, 4 çocuğunun en küçüğüdür. Baba dizisinde Büşra Kadir’in en küçük kız kardeşi. Büşra Ahmet ile evlenmiş ama hiç bir zaman Ahmet’e aşık olmamış bir kızdır. Evlenmeyi de istememiş ama babası istediği için evet demek zorunda kalmış. Eşi Ahmet’i, abisi Kadir bıçakladıktan sonra da babası Büşra’nın Ahmet’ten ayrılmasına izin vermemiştir. Büşra 4 yıl ayyaş kocası ile kalmaya devam etmiştir. Ta ki Kadir hapisten çıkana kadar.

Aynı zamanda Büşra babasının, amcasından kendilerine miras kalan işlerinde hesaplarını tutar ve ailesine yardımcı olur. Büşra işyerinde onların mirasını elde etmek isteyen yani aileye düşman olan İlhan’a yakınlaşmaya başlıycak ve onunla dizide partner olacaktır. Bakalım İlhan gerçekten Büşra’dan hoşlanıyor mu? Yoksa aileye kötülük etmek için Büşra’yı mı kullanıyor?


Özge Yağız Kimdir? Özge Yağız Nereli? Yaşı Kaç? Boyu Kaç?

Nereli: İstanbul

Yaşı: 25

Burcu: Başak

Boyu: 1.69

Özge Yağız, 20 Eylül 1997 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivaslı doğma büyüme İstanbulludur. Kendinden altı yaş büyük bir ablası vardır.  Dört kişilik ailenin en küçüğüdür.

Başkent Üniversitesi İletişim Bilimleri Akademisi Oyunculuk mezunudur. Oyunculuk dışındaki mesleği Diyetisyendir. Icon Talent Ajans’a kayıtlı bir oyuncudur.

Özge Yağız, ilk oyunculuk deneyimine 2016’da gündüz kuşağı dizisi olan ‘Adını Sen Koy’da başlamıştır. Dizi 2 sezon sürmüştür. Daha sonra Kanal 7’de yayınlanan ve çok beğenilen ‘Yemin’ dizisinde rol almıştır.

Nenüz evli olmayan ama evlilik yolunda olan oyuncu, ‘Yemin’ dizisinde partneri olan Gökberk Demirci ile nışanlıdır.  


Özge Yağız Dizileri

2016 – Adını Sen Koy (Zeliha)

2019 – Yemin (Reyhan Tarhun)

2020 – Sol Yanım (Serra Yıldırım)

2021 – İçimizden Biri (Havva Aladağ)

2022 - Baba (Büşra Saruhanlı)













16-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar