Baba Dizisi Emin Saruhanlı’nın Büyük Sırrı ‘Resmiye’ Kimdir?

Baba Dizisi Emin Saruhanlı’nın Büyük Sırrı ‘Resmiye’ Kimdir?
Show TV’nin sevilen dizisi ‘Baba’ nın başrollerinde Haluk Bilginer’in canlandırdığı Emin Saruhanlı karakterinin büyük sırrı olan ‘Resmiye’ merak ediliyor. ‘Resmiye’ Kimdir?

Show TV ekranlarında yayınlanan ‘Baba’ dizisi ilgiyle izlenirken, ilk bölümden itibaren dikkatleri üzerine çeken dizinin gizli ismi ‘Resmiye’ merak konusu oldu. Ay Yapım imzalı Baba dizisi, ilk bölümü 15 Şubat 2022 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın yaptığı, senaryosunu Gökhan Horzum ve Ekin Atalar’ın kaleme aldığı aksiyon ve dram türündeki yapımı. Başrollerini Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş paylaşmaktadır. Güçlü oyuncu kadrosuna sahip dizinin konusu içinde adı geçen ‘Resmiye’ isimli kucağında çocuğu olan kadın kimdir? Merak ediliyor. Baba dizisinde Emir Saruhanlı’nın gördüğü ‘Resmiye’(Umay Anadolu Kaboğlu) kimdir? İşte merak edilenler…

Baba Dizisi ‘Resmiye’ Kim?

‘Baba’ dizisi; Aile değerlerine bağlı otoriter bir baba olan Emin Saruhanlı, yakın akrabalarından birinin kaybı sonucunda hatırı sayılır bir servetin tek varisi olduğunu öğrenir. Saruhanlı Ailesi, kasabadaki mütevazı hayatlarını geride bırakarak İstanbul’a taşındığında, Emin ailesini bir arada tutmak için zorlu bir mücadelenin içine girmesini konu alır.

Dizinin başrollerini Haluk Bilginer (Emin Saruhanlı) ve Tolga Sarıtaş (Kadir Saruhanlı) paylaşırken, dizinin kadrosunda Ayda Aksel (Fazilet Saruhanlı), Hakan Kurtaş (İlhan Karaçam), Özge Yağız (Büşra Kalkan Saruhanlı), Deniz Hamzaoğlu (Yaşar Saruhanlı), Taner Rumeli (Servet Saruhanlı), Beril Bozam (Sevil Öztürk) gibi önemli isimler yer alıyor.

 

Dizinin Babası Emir Saruhanlı, aile değerlerine sıkı sıkıya bağlı, otoriter bir adam. Gençliğinde açtığı küçük bir bakkal dükkanından başlayarak adım adım toptancılığa kadar büyütür işini. Sevilen, saygı duyulan, dini bütün, gelenek görenekleri ile yaşayan, güvenilir, sözünün eri bir baba. Fakat unutkanlıklar baş gösteren, bundan dolayı doktora giden ve alzheimer teşhisi konulan Emir Saruhanlı, ‘Resmiye’ adlı kucağında çocuğuyla olan bir kadın görmeye başlar. Kadın sürekli ‘’Bizi niye terk ettin Emin’’ diye sorar? Peki, kucağında çocuğuyla Emin’in gözünün önünden gitmeyen Resmiye gerçekten öldü mü? Emin Resmiye’yi neden terk etti? Gerçekten terk etti mi?


Emin Saruhanlı, Alzheimer’ın etkisiyle sesler duyuyor ve halüsinasyon görüyor. Tipik Alzheimer hastaları gibi de geçmişini hatırlayıp durmakta. Peki, Emin’in geçmişine ait Resmiye kim? Resmiye gerçekten intihar edip öldü mü? Kucağındaki bebek yaşıyor mu? Sorular merak edilirken, bu bebeğin Kadir olabileceği düşünülüyor. Emin’in 4 çocuğu var her çocuğundan torunları. Fakat bir tek anlaşamadığı zıt düştüğü Kadir, hep çatışmaktan aileden ayrı, baba ona hep kötü davranıyor. Peki, Emin karısını aldatmış olabilir mi? bu hiç Emin’in fıtratına uygun bir durum olmaz. Yine de bu ihtimal de düşünülüyor.

İlk bölümde, Emin’in Resmiye diye seslendiği kadın kucağında çocukla birlikte akan dereye atladı. Daha sonrada bu sanrılar devam etti. Rüyasında kadını bu kez de sular içinde kalan odada boğulurken gördü. Bir önceki yaşadığını da rüya zannetti ama rüya olmadığını yağmurdan ıslanmış eşyalarını görünce işin ciddiyetinin farkına vardı. Gördüğü bu kadın basit bir sanrı, hayal değil, geçmişinden biri gibi görünüyor.

Bir başka ihtimal ise, birbirlerini hala seven Emin ile Mehmet Ali Saruhanlı (Emin’in ölen kardeşi ve mirası kalan kişi) yıllar önce neden küsmüşler bu konuda henüz açıklanmadı? Bu küsmede Resmiye’nin payı olabilir mi?

 Baba dizisinde ‘Resmiye’ karakterine hayat veren kişi Umay Anadolu Kaboğlu’dur.

 

Umay Anadolu Kaboğlu Kimdir?

 

Nereli: İstanbul

Yaşı: 28

Burcu : Aslan

Boyu: 1.62

Umay Anadolu Kaboğlu, 5 Ağustos 1994 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Umay Kabağlu, öğretmen bir annenin çocuğudur. İlkokulu Üsküdar Burhaniye İlk Öğretim okulunda okudu. Oyunculuk aşkı ilkokul yıllarında başladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun olmuştur. Öğrenim hayatına devam eden Umay Anadolu Kaboğlu, Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü-Oyunculuk Yüksek Lisans’ını tamamlamıştır. 


Oyunculuk kariyerine, okulda kendi kendine metin yazıp ve oynayarak başlamıştır. Bunu fark eden öğretmeni annesine genç yetenek sınavının buroşürünü vermiş. Sınava giren Umay, kardeşinin yemek yemesi için yazdığı şarkı ile yarışmaya katılmış ve kazanmıştır.



Oyunculuk serüveni de bu şekilde başlayan Umay, ‘Bugünün Saraylısı’ dizisiyle geçen Umay Anadolu Kaboğlu kısa sürede yeteneğiyle öne çıkan isimlerden biri olmuştur. Daha sonra ise, Fox Tv ekranlarında yayımlanan ‘Sen Benimsin’ dizisinde ‘Defne’ karakterini canlandıran Umay Anadolu Kaboğlu, daha sonrasında TRT 1 ekranlarında yayımlanan ‘Filinta’ dizisiyle ekran karşısına geçmiştir. Ayrıca güzel oyuncu ‘Sil Baştan’, ‘Ömrüm Sessiz Bir Çığlık’, ‘Arka Sokaklar’, ‘İncir Reçeli’, ‘Ah Güzel İstanbul’ ve ‘Kanunsuz Topraklar’ dizilerinde de rol almıştır. Baba dizisinde ‘Resmiye’ karakterine hayat verirken Umay, birçok reklam filminde de oynamıştır.













 

23-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar