Babil Dizisi Başrolü İrfan (Halit Ergenç) Kimdir?

Babil Dizisi Başrolü İrfan (Halit Ergenç) Kimdir?
Sezonun en çok merak edilen yapımlarından Star Tv'de 17 Ocak Cuma akşamı ekrana gelecek olan Babil Dizisi'nin başrol oyuncusu Halit Ergenç ve canlandırdığı İrfan karakteri kimdir?

Türkiye’nin en başarılı yapım şirketlerinden olan Ay Yapım tarafından hazırlanan ve uzun süredir hazırlıkları süren ve ilk önce beIN Connetc’te yayınlanacağı duyurulan ancak daha sonra anlaşmanın karşılıklı olarak sonlandırıldığı ve Star Tv’de yayınlanmak için anlaşılan Babil Dizisi’nde yayın için gün sayılmaya başlandı. Fragmanları yayınlanmaya başlayan ve 17 Ocak Cuma akşamı ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak Babil Dizisi üst düzey oyuncuları ve ilginç hikayesi ile ön plana çıkıyor. Dizinin başrolünde yer alan ve oynadığı bütün yapımların reyting rekorları kırdığı Halit Ergenç’in de başrolünde yer aldığı dizi sezonun en çok merak edilen yapımlarından biri olarak görülüyor. Bir üniversitede ekonomi hocası olarak çalışan İrfan’ın başına genlerin ve İrfan karakterinin hayata tutunmak ve hasta olan oğlunu tedavi ettirebilmek için verdiği çabanın anlatıldığı dizide rol alan usta oyuncu Halit Ergenç ve canlandırdığı İrfan karakterinin kim olduğunu araştırdık.

İrfan (Halit Ergenç) Kimdir?

İrfan üniversitede ekonomi hocasıdır ve idealistliği ile ön plana çıkmaktadır. İrfan karşılaştığı haksızlıkların karşısında dimdik durmaktadır. Bundan dolayı da düşüncelerinden dolayı üniversiteden atılmıştır. Tam bu sırada da oğlunun hastalığı ortaya çıkar. İrfan’ın oğlu kötü bir hastalığa yakalanmıştır ve babası İrfan onu hayatta tutabilmek için hırsızlık yapmak zorunda kalır. Ancak hiçbir şey planladığı gibi gitmez. Arkadaşı Güven’le birlikte emlak piyasasına girer ve burada yaptıkları sahtekarlıkla yakayı ele verir. İrfan ne yapsa başaramaz bu arada mafya peşine düşmüştür. İrfan oğlunun hayata tutunmak için her şeyi yapmaktadır.

Halit Ergenç Kimdir?

Usta oyuncu Halit Ergenç 30 Nisan 1970 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk orta lise eğitiminin ardından İstanbul teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri’nden ayrılmıştır. Oyuncu İTÜ’nün ardından Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümünü bitirmiştir. Oyuncu bu güne kadar pek çok dizi ve sinema projesinde yer almıştır. Yer aldığı yapımların reytingleri ve gişe hasılatları oldukça iyi olan oyuncu son olarak Vatanım sensin adlı dizide rol almıştır. Oyuncunun rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardır. Tatlı Kaçıklar,  Kara Melek, Böyle mi Olacaktı, Gurbetçiler, Ölümün El Yazısı, Dedem, Goffret ve Ben, Kumsaldaki İzler, Zerda, Esir Şehrin İnsanları, Aliye, Babam ve Oğlum, Binbir Gece, Devrim Arabaları, Acı Aşk, Muhteşem Yüzyıl, Vatanım Sensin.

05-01-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar