Bahar ve Yavuz arasında neler oluyor?

Bahar ve Yavuz arasında neler oluyor?
Askeri diziler ülkemizde her zaman genel izleyicisi olan projelerdir. Hele bir de askeri timle halk arasında bir hikaye varsa başarılı olursunuz. Trt 1'in Sakarya Fırat dizisi bu kategoriye iyi bir örnektir.

Tolga Sarıtaş ve Aybüke Pusat'ın başrollerde görev aldığı Star Tv'de bu akşam saat 20:00'de yayınlanacak olan Söz dizisi izleyicilerine bu hafta da heyecanlı anlar yaşatacak gibi duruyor. Söz, Kanal D'nin İsimsizler'i ve Fox'un Savaşçı dizisi ile birlikte bu sezon başlayan askeri dizilerden... Bu üç dizi arasında Söz reytinglerde bir adım önde.

Neden askeri dizi?

Askeri diziler ülkemizde her zaman genel izleyicisi olan projelerdir. Hele bir de askeri timle halk arasında bir hikaye varsa başarılı olursunuz. Trt 1'in Sakarya Fırat'ı buna iyi bir örnektir. Söz dizisi de genel geçer konsepte uygun bir şekilde timde görev yapan Yavuz'un hikayesi çevresinde gelişiyor.

Yavuz üzerinden çok ekmek yenileceği kesin! Bahar ile Yavuz arasındaki ilişki altı bölümdür yavaş ilerlese de artık giderek şekillenmeye başladı. Bundan sonra daha heyecanlı olacaktır. Üstelik Bahar'ın ailesiyle ilgili sürprizler de ortaya çıkmaya başlayabilir. Seyirci hep Yavuz'un ailesine konsantre olsa da Bahar şoku yaşayabiliriz.

Yavuz hayal mi görüyor?

Söz 7. bölüm son fragmanında Bahar kurtarılmış durumda ve özel bir baloda Yavuz ile dans ederken görüyoruz. Bu tür dizilerde bu ambiyans pek iş yapmaz. İzleyici kitlesi romantizm ister ama lüks ortamda değil de salaş bir ortamda olmasını yeğler. İkisi tehlikeli bir mağarada kalsalar bu daha etkili olurdu. Bu yüzden dans sahnesini Yavuz'un bir hayal dünyası olarak görsek daha mantıklı olabilir ve bu seyircinin istediği bir sonuç olur. 

Mutlak kötü reytingdir!

Bu tür projelerde karşı taraf yani kötü tam olarak belli olmalı. Mesela bir sezon devam edecek bir kötü hikayesi iyi iş yapar. Söz'de de Çolak bu hikayeyi tamamlıyor. Serhat Kılıç, Seksenler'deki Ergün Plak  rolünden sonra çok farklı bir oyunculukla karşımızda. Sanırım dizinin en iyisi... Ne de olsa dizileri kötüler izletir. Söz'ün, Show Tv'nin İçerde'sini ve Kanal D'nin İsimsizler'ini reytinglerde altına almasında Çolak'ın hikayesinin etkisi çok çok fazla...

Yavuz Komutan'ın en büyük düşmanı Çolak'tır. Yavuz, bir çatışmada onun kardeşini öldürür. Terör örgütünün bir sorumlusunun kişisel mücadelesi çoğu zaman dizilerde bu şekilde hikaye edilebilir. Karakterin alt metninin oluşturulma çabasıdır ve bu Söz'de başarılı bir şekilde yapılmış.

Çolak ve Yavuz arasında daha çok sürprizler çıkabilir. Tabii bu sürprizler Bahar yönüyle de olabilir.

Durağan bir hikaye!

Yayın günü oldukça uygun olan Söz, yaz mevsimini göz önüne alarak reytinglerini düşürmek istemiyorsa daha hareketli olmalı! Şunu net olarak söyleyebiliriz ki 6. bölümün yaklaşık yirmi dakikası dakika doldurmak için çekilmişti. Seyirci hızlı çekim teknikleriyle daha fazla aksiyon ve heyecan istiyor. Haliyle de Bahar ve Yavuz'u birlikte görmeleri de önemli.

Bu akşam 20:00'de Star Tv'den yayınlanacak bu heyecanı canli tv üzerinden de izleyebilirsiniz. Keyifli seyirler...

15-05-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar