Balkan Ninnisi Dizisi Jovanka (Merih Öztürk) Kimdir?

Balkan Ninnisi Dizisi Jovanka (Merih Öztürk) Kimdir?
TRT1’de 21 Haziran Salı günü ilk bölümü ile ekranlara gelen Balkan Ninnisi adlı dizinin başrolünde rol alan Jovanka karakteri merak ediliyor. ‘Jovanka’ Merih Öztürk kimdir?

TRT1 ekranlarının yaz dönemi için çekilen yeni balkan kökenli dizisi Balkan Ninnisi’nin kadın başrol oyuncusu kim? merak ediliyor. İlk bölümü ile 21 Haziran Salı günü saat 20.00 de TRT1 ekranlarında izleyici ile buluşan Balkan Ninnisi şimdiden sevildi. Başrollerini Erdal Özyağcılar, Özlem Türkad, Emre Bey ve Merih Öztürk’ün paylaştığı dizide, Hakan Boyav, Sarp Bozkurt, Can Kolukısa, Gözde Çığacı, Suzan Akbelge, Deniz Gürkan, Burak Rahman, Emine Halil, Kaan Turgut, Süleyman Kara, Erman Saban ve Benu Şahin rol alıyor. Hayatlarının bir döneminde yolları kesişen, kaderin cilvesi olarak tarihi bir konakta buluşan Türk ve Makedon ailelerin birbirini çok seven çocuklarının yaşamlarından kesitleri ekranlara getiren ‘Balkan Ninnisi’nin yönetmen koltuğunda Volkan Kapkın ve Doğan Ümit Karaca otururken, senaryosunu Uğur Uzunok, Nurullah Sevimli, Abdülhamid Işık ve Esma Koç’un kaleme aldığı dizinin çok sevilen Balkan müziklerini de Alper Atakan yapıyor. Dizi konusu ve oyuncu kadrosuyla da ilgi çekiyor. Oyuncuları merak edilen Balkan Ninnisi  dizisinde jovanka karakterini canlandıran oyuncu kim? Merih Öztürk kimdir? Merih Öztürk kaç yaşında, nereli, boyu kaç? İşte merak edilenler…

Balkan Ninnisi Jovanka Kimdir?

Balkan Ninnisi dizisinde Jovanka, Balkan ükelerinden olan Makedonya yaklaşık 600 yıl Osmanlı şehri olarak kalmış bir ülkenin, bir tarafında Türk ve Arnavutların diğer yanında Makedonların yaşamlarını sürdürdüğü başkenti Üsküp’te, farklı milletlere mensup iki gençten biridir. Ertan’ın aşık olduğu kişi.

Jovanka Makedon bir ailenin kızı, Türkleri sevmeyen ve çok otoriter bir annenin (Elena’nın) kızı olan Jovanka yapmacık duygulardan nefret eden Ertan’a büyük aşk besleyen biri. Annesi Yugoslavya’yı temsil edecek tek kişinin kızı olduğunu düşünüyor ve onun politikacı olmasını istiyor. Jovanka ise aksine öyle cıvıl cıvıl biri, renkli giyinmeyi isteyen Türklere daha sıcak bakan hatta en yakın arkadaşıda Arnavut Türklerindendir.

 

 

 Merih Öztürk Kimdir? Merih Öztürk Nereli? Yaşı Kaç? Boyu Kaç?

Nereli: Düzce

Yaşı: 23

Burcu: Oğlak

Boyu: 1.76

Merih Öztürk, 28 Aralık 1999 Düzce doğumludur. Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde okuyor.

 

İlk defa Best Model yarışmasına 2016 yılında 16 yaşındayken katılan Merih Öztürk finalist oldu. Best Model’e yeniden 2017 yılında katılmaya karar verdi ve yine finalist olarak 17 yaşında Best Promising (Gelecek Vaad Eden) ödülünü aldı. 18 yaşında yeniden Best Model of Turkey yarışmasına 2018 yılında katılarak Türkiye 3.’sü seçildi. Bir yıl sonra birbirinden güzel ve yakışıklı genç erkek ve kadınların yarıştığı yarışma Best Model Of Türkiye’de jüri olarak yer almıştır.

 

6 yaşından itibaren oyunculukla ilgilenen Merih Öztürk, Human Oyunculuk Atölyesi’nde oyunculuk eğitimi almaktadır. İlk oyunculuk deneyimini ‘Son Osmanlı Yandım Ali’ sinema filmi ile yaşadı. Ayrıca reklamlarda da rol alan güzel oyuncu, Danette reklamında, TRT Çocuk reklamında, İngiltere’de yayınlanan Liverpool Victoria reklamında, Veet, Molped, Enza Home reklamlarında oynamıştır.

 

Merih Öztürk Dizi ve Filmleri

2006 – Son Osmanlı Yandım Ali (Sinema)

2017 – Nerde O Yeminler (Dizi)

2018 – İki Aile (Dizi)

2021 – Börü 2039 (Güney) (Blu Tv- Dizisi)

2022 – Balkan Ninnisi (Jovanka) (Dizi)























22-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar