Balkan Ninnisi ‘nin bitişine Makedonlar’dan tepki

Balkan Ninnisi ‘nin bitişine Makedonlar’dan tepki
TRT 'nin Balkan Ninnisi dizisi beklenmedik bir şekilde 5 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan 25. bölümüyle final yaparak sona erdi

Balkan Ninnisi niçin final yaptı? Balkan dizisi oyuncu kadrosunda hangi oyuncular vardı? Köfteci Süleyman dükkanı kapandı mı? Makedonlar niçin üzülüp tepki gösteriyor? Ve daha merak edilen bir çok konu yazımızın içeriğinde…

Balkan Ninnisi ‘nin bitişine Makedonlar’dan tepki

İlk bölümü 21 Haziran 2022 ‘de yayınlanan Balkan Ninnisi dizisi beklenmedik bir şekilde 5 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan 25. bölümüyle final yaparak sona erdi. Dizi final yapınca hem seti ziyaret eden seyirciler hem de dizi fanatikleri çok üzülülüp kızdılar. TRT ‘nin Balkan Ninnisi dizisini aniden bitirme kararı Makedonya Türklerini çok üzdü ve tepki topladı.

Balkan Ninnisi Makedonya ‘da büyük ilgi ve heyecan uyandırmıştı

Final yaparak sona eren Balkan Ninnisi dizisi Kuzey Makedonya ‘nın başkenti Üsküp ‘te çekiliyordu. Yaz aylarında yayınlanmaya başlayan dizi Makedonya Türklerinde büyük heyecan oluşturdu. Çünkü hem Makendonya özellikle ‘de Üsküp ‘ün tanıtımı olacak hem de Türkiye ‘de yaşayan Makedon Türklerinin özlemi, hasreti giderilecekti. Aynı zamanda Üsküp ‘te kurulan koskoca film seti dolayısıyla çevrede de ticari bir hareketlilik oluşmıştu.

Balkan Ninnisi niçin istenilen reytingleri almadı?

Yıllarca sürmesi beklenen dizinin daha 25. bölümünde bitirilmek zorunda kalınması elbette boşuna değil. Dizinin yönetmeninin değişmesi sonra reytingleri artırabilir ümidiyle yeni oyuncuların dahil edilmesi çabaları maalesef  dizinin reyting almasını sağlayamadı. Sosyal medya diziye olağanüstü ilgi göstermesine rağmen bir türlü sosyal medyaya ayak uydurulamadı. Ne eleştiriler dikkate alındı ne de oradaki isteklere kulak verildi. Senaryodaki kopukluklar ve yanlışlar, hikayenin bir türlü izleyiciyi içine alamaması malum neticeyi getirdi.

Köfteci Süleyman ‘ın dükkanı niçin kapatıldı ?

Usta isim Erdal Özyağcıların hayat verdiği Köfteci Süleyman karakterinin bir köfte dükkanı vardı. Köfteci Süleyman adıyla dizide de ilgi noktası olan bu köfteci dükkanı Üsküp ‘e gelenler için de ziyaret noktalarından biri oldu. Fakat daha dizi devam ederken o meşhur dükkan kapatıldı, üstündeki Köfteci Süleyman tabelası da kaldırıldı. Bu yöre halkında bir kırgınlık oluşturdu. Dev bütçelerle çekilen koskoca dizi hiç olmazsa vefa adına o dükkanı kapatmasa, tabelasını kaldırmasa olmaz mıydı? Makedonların istekleri buydu ve tepkilerinin sebepleri de bu  gösterilen vefasızlık.

Balkan Ninnisi dizisinde kim kimdir?

Erdal Özyağcılar - Süleyman

Özlem Türkad - Neriman

Merih Öztürk - Jovanka

Emre Bey - Ertan

Gözde Çığacı - Gülsüm

Hakan Boyav - Daniel

Suzana Akbelge

Deniz Gürkan - Gülbahar

Erman Saban - Hayati

Sarp Bozkurt - Arif

Süleyman Kara - Mustafa

08-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar