Balkan Ninnisi Dizisinin Fragmanının Çekildiği Taş Köprü Nerededir?

Balkan Ninnisi Dizisinin Fragmanının Çekildiği Taş Köprü Nerededir?
TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan ve Makedonya’nın başkenti Üsküp’te çekilen Balkan Masalı’nın fragmanının çekildiği Taş Köprü nerededir?

Türk dizi seyircisi yakında yeni bir diziyle tanışacak. TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak olan Balkan Ninnisi yurtdışında çekilen daha önce ki muadillerinin hikayesine benzeyen bir hikayeyle seyirci karşısına çıkıyor. Dizi Makedonya’nın başkenti Üsküp’te çekilmeye başlanırken dizinin yayınlanan ilk fragmanı bir hayli ilgi gördü. Dizinin TRT 1 ekranlarında yayınlanan fragmanı oldukça beğenilirken fragmanın çekildiği mekanda oldukça merak edilmeye başlandı. Fragmanın tamamının geçtiği ve görsel olarak oldukça beğenilen köprü seyirci tarafından beğenilirken köprünün nerede olduğu, özellikleri merak edenler tarafından internette araştırılmaya başlandı. Üsküp’te Üsküp’ü ikiye bölen Vardar Irmağı’nın üzerinde kurulu olan ve dizinin de hikayesine uygun olarak karşılıklı iki tarafı birbirine bağlayan ve fragmanda metefor olarak kullanılan Taş Köprü’nün özelliklerini sizler için araştırdık.

Vardar’da Bir Tarih ‘Taş Köprü’

Makedonya’nın başkenti Üsküp’ü ikiye bölen Vardar Nehri’nin üzerinde kurulu olan Taş Köprü 1451 – 1469 yılları arasında dönemin Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet himayesinde yapılmıştır. Kimi kaynaklar köprüyü Mimar Sinan’ın yaptığını da iddia etmektedir. Köprü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ya da Padişah Köprüsü olarak da bilinmektedir. Köprüde 13 kemer gözü 12 kemer bulunmaktadır. Kemer açıklıkları kenarlara doğru genişlemektedir ve yükselmektedir. Toplam uzunluğu 220 metre olan Taş Köprü 1555 yılında büyük depremde hasar görmüş ve yeniden onarılmıştır. İkinci dünya savaşı sırasında köprüye patlayıcılar yerleştirilmiş ve savaş sonrası patlayıcılar sökülmüştür. Ayrıca 1689 yılında köprüden Kumanova Dükü Karpoş’un asılarak idam edildiği tahmin edilmektedir.

Balkan Ninnisi Konusu ve Oyuncuları

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan Balkan Ninnisi iki farklı millete ve dine mensup iki gencin aşkını anlatmaktadır. Dizi Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün tarihi ve doğal güzellikleri içinde çekilmektedir. Dizide Emre Bey, Erdal Özyağcılar, Özlem Türkad, Merih Öztürk, Hakan Boyav, Can Kolukısa, Suzan Akbelge, Sarp Bozkurt, Gözde Çığacı, Deniz Gürkan, Emine Halil Burak Rahman, Kaan Turgut, Ertan Saban ve Süleyman Kara gibi oyuncular yer almaktadır. Dizinin çekimleri devam ederken ilk tanıtımı TRT 1 ekranlarında yayınlanmıştır. Dizinin tam yayın tarihi henüz belli olmamıştır.

26-05-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar