Barbaros Hayreddin’in final tarihi belli oldu

Barbaros Hayreddin’in final tarihi belli oldu
TRT1’in cuma günlerine damga vuran Barbaros Hayreddin dizisi sezon sonunda final yapıyor. Tolgahan Sayışman'ın başrolünde yer aldığı dizi 20. bölümüyle ekranlara veda edecek.

Geçtiğimiz sezona damga vuran Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin devamı olan Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı dizisinin final tarihi belli oldu. Tarihi dönem dizileriyle rakiplerine fark atan TRT 1'in Osmanlı’nın ilk amirali Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatını anlatıyor. Dizi severler merak ediyor, Cuma akşamalrı TRT1’de yayınlanan Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı ne zaman  final yapıyor? Diziye hangi ünlü oyuncu konuk oluyor? Şimdi ayrıntılar

Barbaros Hayreddin’in final tarihi belli oldu

Yönetmen koltuğuna Berat Özdoğan'ın oturduğu TRT1’in Cuma günleri yayınlanan Barbaros Hayreddin dizisi sezon sonunda final yapacak. Tolgahan Sayışman'ın başrolünde yer aldığı dizi bu hafta 13. bölümü ekrana gelecek. Planlamada bir dğişiklik olmazsa tarihi dönem dizisi Barbaros Hayreddin 20. bölümüyle ekranlara veda edecek.

Cansel Elçin konuk oluyor

Diğer yandan diziye sürpriz bir oyuncu konuk oldu. Daha önce 'Dayan Yüreğim', 'Ağlama Anne' ve 'Sol Yanım' gibi yapımlarda yer alan Cansel Elçin, Pargalı İbrahim Paşa rolüyle Barbaros hayreddin’in 13. Bölümüne konuk oluyor.

Barbaros Hayreddin’de kimler rol alıyor?

Zülküf Yücel’in kaleme aldığı, Berat Özdoğan’ın yönettiği TRT1 dizisi Barbaros Hayreddin’de Tolgahan Sayışman, Timur Acar ve Melisa Döngel başrolleri paylaşıyor. Osmanlı’nın ilk amirali ’Barbaros Hayreddin’in hayatını anlatan dizide ayrıca Ufuk Özkan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hasan Küçüktekin, Arif Pişkin, Başak Daşman, Ceren Soylu, Gökhan Gencebay, Deniz Çom, Gurur Aydoğan, İlkay Kayku, Yılmaz Bayraktar, Duygu Gürcan, Halil İbrahim Kurum, Gizem Aydın, Ercüment Fidan, Musa Evren, Sibel Kasapoğlu, Erman Cihan, Demirhan Demircioğlu, Yaşar Aydınoğlu, Yiğit Arda Tan, Revna Çolak gibi birbirinden başarılı isimler rol alıyor.

Barbaros Hayrettin Paşa kimdir?

Sipahi Yakup’un 4 oğlundan biri olan Hayreddin’in asıl adı Hızır’dır. Kırmızı sakallı olması hasebiyle  Batılılar, ona Barbaros lakabını takar. Hızır Reis’in kahramanlıkları dikkat çeker ve Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim ona Hayreddin lakabını verir. Hızır Reis ve abisi Oruç, Endülüs’ten zulümler yüzünden göç eden Müslümanları himayesine alarak mazlumun korunağı olur. Oruç Reis’in şehit olmasıyla yalnız kalan Hızır, kurduğu devletle Osmanlı’ya katılır. Türklerin Kuzey Afrika’da yerleşmesini sağlayan Hayreddin, 1520-1529 yılları arasında yörenin hâkimi olur. 1533 yılında Kemankeş Ahmed Paşa’nın yerine kaptanıderyalığa tayin edilir ve Osmanlı’nın ilk amirali olur. Osmanlı’nın en büyük zaferlerinden biri olan Preveze Zaferi’yle Akdeniz Türk Gölü haline gelir.

05-04-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar