Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı Oruç Reis Öldü mü? Engin Altan Düzyatan Diziden Ayrılıyor mu?

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı Oruç Reis Öldü mü? Engin Altan Düzyatan Diziden Ayrılıyor mu?
TRT1’in sevilen yapımlarından Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin fragmanı yayınlandı, fragmanda Oruç Reis şehit olduğu duyruldu, acaba Oruç Reis Engin Altan Düzyatan öldü mü?

Engin Altan Düzyatan diziden ayrılıyor mu? Oruç Reis ölüyor mu? Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi 27 Ocak akşamı 17. Bölümü ile ekranlara geldi, karnından ağır yaralanan Oruç Reis’in durumu izleyici tarafından merak ediliyor. Hafta izleyici ile buluşacak yeni bölümün fragmanı yayınlandı, onda ise Oruç Reis’in şehit olduğu dile getiriliyor. Sevilen dizi Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin durumu merak ediliyor. TRT1’in sevilen dizisi en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi bitiyor mu? Oruç Reis gerçekten ölüyor mu? Engin Altan Düzyatan diziden ayrılıyor mu? İşte filmle ilgili detaylar…

Babaroslar Oruç Reis Öldü mü?

TRT1’in sevilen dizilerinden Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı, yapımcılığını Es Filmin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Doğan Ümit Karaca’nın oturduğu, senaryosunu Mustafa Burak Doğu ve Ethem Arslan’ın kaleme aldığı dizinin başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Yetkin Dikinciler ve Pelin Akil yer alıyor. Son bölümleriyle seyirciyi iyice meraklandırarak reytingleri yükselen dizide yeni merak konusu Oruç Reis’in gerçekten ölüp ölmediği.17. Bölümde olanlar, dizinin seyircisini hem meraklandırdı hem üzdü. Dizi bitiyor mu? Oruc Reis öldü mü? Engin Altan Düzyatan diziden mi ayrılıyor? hepsi merak konusu oldu.

Sipahi Yakup Ağa’nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas’ın Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlattığı dizinin son bölümünde, Oruç Reis ağır yaralanıyor. Oruç’un şehitlik mertebesine eriştiği duyurulması üzerine yakınlarını kelimelerle anlatılmayacak bir hüzne boğar. Hain saldırıda Oruç’un hayat mücadelesini kaybettiğinin açıklanması ve Hüma Hatun’un ‘’Ben iki oğul verdiğim toprağa, Oruç üçüncüsü oldu. Nasıl ki Oruç’u toprağın altına gömeceksek, içimizdeki acıyı da bağrımıza gömmek bizim vazifemiz.’’ sözleri ve Oruç ile yollarını ayıran Isabel’in ölüm haberini aldığı anlar damga vurdu.

Engin Altan Düzyatan Barbaroslar’dan Ayrılıyor mu?

Engin Altan Düzyatan diziden neden ayrıldı? Dizide Oruç Reis karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan, koronavirüse yakalandığını duyurdu. Önce Düzyatan’ın ardından rol arkadaşları Ulaş Tuna Astepe ve Cemre Gümeli’nin de koronaya yakalandığı öğrenildi.

Kötü haberi sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşan ünlü oyuncu, kendisiyle temasa geçenleri uyardı.

Durumları iyi olan üç başrol oyuncusu evde karantinaya girdi. Dizinin çekimlerine ara verildi.

Özetlemek gerekirse; Engin Altan Düzyatan, çekimlerin devam ettiği esnada virüse yakalandı. Bu nedenle bazı sahnelerde olmayacak.

Engin Altan Düzyatan diziden ayrılmıyor. Dizi devam ediyor. Engin Altan Düzyatan 18. Bölümde savaşın ortasından kurtarılacak, yaraları dağlanarak iyileştirilmeye çalışacak ve diziye kaldığı yerden devam edecek.

Tarihte Oruç Reis Kimdir? Ne Zaman Öldürüldü?

Oruç Reis (1470 veya 1474, Midilli Adası - 1518, Tilimsan), Osmanlı denizci. Barbaros Hayreddin Paşa’nın ağabeyidir. Osmanlı’ya katılmadan önce Cezayir’i ele geçirip egemen olmuştur.

Muhtemelen 1470’te (bazı kaynaklara göre 1474’te) Osmanlı yerleşkesi olan şu anki Midilli’nin Bonova köyünde doğdu. Babası, Vardari Yâkub Ağa, 1462’de Midilli’nin fethine katılmış ve Bonova köyü kendisine tımar olarak verilmişti. Burada yerleşip evlenen Yâkub Ağa’nın İshak, Oruç, Hızır ve İlyas adını verdiği dört oğlu oldu.

Cezayir’in doğusunda, İspanya’nın hakimiyeti altında bulunan Tlemsan’ı elde eden Oruç Reis, İspanyollardan yardım alan Tlemsan emirine karşı, elde ettiği yerleri savundu. Topraklarını yedi ay boyunca müdâfaa etti. Yerli halkın ihanet etmesi üzerine, Cezayir’e dönmek için düşman kuşatmasını yarıp dışarı çıkmaya çalıştı.

Düşmanı yararak bir kısım leventleriyle birlikte ırmağı geçti. Ancak, yirmi kadar levendi, düşman tarafında kalmıştı. Oruç Reis, kurtulma ümidi olmadığını bile bile, leventlerini yalnız bırakmamak için tekrar düşmanları arasına daldı. Nehri geçmeye çalışırken leventlerinin çoğu öldü. Tek kollu Oruç Reis, yanındaki son levendin de öldüğünü gördükten sonra, aldığı mızrak yarası sonucu öldü.

Oruç Reis’in ölümünü İspanya Kralı’na ispatlamak isteyen İspanyollar cesedin başını keserek almışlar ve bal dolu bir torba içerisine koyarak İspanya’ya götürmüşlerdir. Bunu yapmalarının nedeni, birçok kereler Oruç Reis’le çatışmaya giren İspanyolların, onu öldürdüklerini İspanyol Kralı’na bildirmelerine rağmen bunların hiçbirinin doğru çıkmamasıdır.

Oruç Reis’in başı kesik bedenini alan leventler onu Cezayir’e getirdiler ve Cezayir’in ulusal evliyalarından olan Sidi Abdurrahman’ın Kasbah’da bulunan Sidi Abdurrahman Camii yanındaki türbesine gömdüler. Bugün Oruç Reis ve Sidi Abdurrahman’ın birlikte yattıkları Cezayir Kasbah’daki bu türbe, Arapça öğrenen çocuklar için mahalle okulu olarak kullanılmaktadır.

Oruç Reis’in 1518’de hayatını kaybettiğinde, kırk sekiz yaşında olduğu tahmin edilmektedir.

28-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar