Barış Manço'nun manevi babası Muhittin Kocataş hayatını kaybetti

Barış Manço'nun manevi babası Muhittin Kocataş hayatını kaybetti
Unutulmaz ses sanatçısı Barış Manço'nun babası Muhittin Kocataş vefat etti. 93 yaşındaki Kocataş cenaze töreninin ardından oğlu Barış Manço'nun naaşının bulunduğu yere defnedildi.

7'den 70'e herkesin sevgilisi olan usta müzisyen Barış Manço'un babası Muhittin Kocataş geçirdiği kalp krizi sonucu 93 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cenazesi dün Kanlıca İskenderpaşa Camiinde öğlen namazına müteakiben kaldırıldı. Cenaze namazının ardından Muhittin Kocataş'ın naaşı manevi oğlu Barış Manço'nun bulunduğu mezarlığa defnedildi.

1999 yılında kalp krizinden kaybettiğimiz Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço manevi dedesinin babasının üstünde en çok emeği geçen kişilerden olduğunu, ilk gitarını aldığını söyledi. Doğukan Manço: "Müziğe yeni başladığı dönemlerde, 'Ya bu gitarı en iyi şekilde çalacaksın ya da kırıp atacaksın' deyip, babamı bir işi en doğru şekilde yapmayı aşılayarak yetiştiren kişidir. Biz onu dede olarak bildik ve babamın ömründe fedailiğinden, şoförlüğünden, babalığına, herhalde en çok emeği geçmiş 2-3 kişiden biridir. Onun için en zoru babamı defnetmek olmuştur diye düşünüyorum" sözleriyle duygularını ifade etti.

Babasından kalan bir hatırayı kaybeden Doğukan Manço sözlerine şöyle devam etti: ''Benim de baba tarafında en değer verdiğim kişi oydu. Batıkan ile bana babamdan dolayı çok düşkündü. Başkalarına yük olmaktan endişe ettiği için de son zamanlarında çok sıkıntı yaşadı. Yatağa düşmek ona zor geldi ve bunun stresini çok yaşadı."

DEDEM ARAMIZDAN AYRILDI

Ünlü DJ Doğukan Manço sosyal medya üzerinden şu sözlerle dedesinin vefat haberini duyurdu: "Dedem dün gece kalbi durması sonucu 93 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Babama 'Bu gitarı çalacaksan en iyi şekilde çalacaksın, yoksa kırıp atacaksın' diyerek ilk gitarını almış ve ona bir işi en doğru şekilde yapması gerektiğini aşılamış büyük adamdır Muhittin Kocataş. (Baba)dır o." 

MANEVİ OĞLU BARIŞ MANÇO NEDEN VEFAT ETMİŞTİ?

Türk müzik tarihinin efsane isimlerinden Barış Manço 200'ün üzerinde beste yapmış televizyon programlarıyla dünyanın dört bir yanına adını duyurmuştur. Şarkıları hala dilimizde olan ve 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanına layık görülen Barış Manço, 1999 yılında Kadıköy Moda'daki evinde kalp krizi geçirmesinin ardından kaldırıldığı Siyami Ersek Hastanesinde vefat etmiştir.

31-03-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar