BBC'nin Türk kanalı BBC First yayın hayatına başlıyor!

BBC'nin Türk kanalı BBC First yayın hayatına başlıyor!
BBC First, Türkiye'de yayına başlıyor. Birbirinden önemli dizileri ekrana getirecek BBC First nasıl izlenir? Hangi diziler yayınlanacak?

BBC First kanalı en sonunda Türkiye'de de faaliyete geçiyor. 2014 yılından bu yana yayın yapan BBC First, BBC yapımı drama dizilerini İngiltere dışındaki ülkelerde ekrana getiriyor. BBC First kanalı oldukça zengin içeriğiyle göze çarpıyor. 

BBC First nasıl izlenir?

Avustralya, Hollanda, Belçika, Afrika, Singapur, Malezya ve Polonya'nın ardından Türkiye'de yayına başlayacak BBC First kanalı uyduda yayın yapmayacak. BBC ile Türk Telekom'un yaptığı anlaşma uyarınca BBC First, Tivibu'da yayın yapacak. Tivibu kullanıcıları BBC dizilerinin tadını Türkçe altyazılı olarak çıkarabilecek. BBC First 27 Mayıs tarihinden itibaren izlenebilecek.

BBC First, yayın hayatına Les Miserebles, Mallorca, Files, Doctor Who, MotherFotherSon ve Brexit gibi önemli İngiliz dizilerini ekrana getirerek başlayacak. Doctor Who, BBC First bünyesinde olması oldukça büyük bir kitlenin ilgisini çekecektir. Kült bilim kurgu dizisi Doctor Who, 1963 yılından bu yana ekrana geliyor. 60 yılı aşkın bir süredir ekranda olan Doctor Who, bir efsane haline geldi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça büyük bir Doctor Who hayran kitlesi bulunuyor. Doctor Who hayran sıralamasında Türkiye, Facebook verilerine göre altıncı, Youtube verilerine göre dokuzuncu sırada yer alıyor. Doctor Who'nun 12. sezonunun başrolünde Jodie Whittaker bulunuyor. Bradley Walsh, Mandip Gill, Tosin Cole, Sacha Dhawan ve Lenny Ferry ise oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler. 

İlgi çekecek bir başka yapım ise MotherFatherSon olacak. MotherSonFather'ın konusuna gelecek olursak büyük bir şirketin başında bulunan bir patron ve ailesini konu alıyor. Bu dizinin senaryosunu Tom Rom Smith yazıyor. Tom Rom Smith daha önce Emmy Ödülleri'ne adaya olan The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story'nin de senaryosunu kalame almıştı. Başrollerinde Richard Gere'nin yanı sıra Peaky Blinders dizisinde de başrol olarak yer alan Helen McCorry ve yine aynı dizide rol almış Billy Howle bulunuyor. 

Sherlock ile büyük beğeni toplayan Benedict Cumberbatch, bu başarısını Patrick Melrose ile devam ettirmeyi başardı. Brexit: Bir Ayrılık Hikayesi'nde de yine kendisini başrolde görüyoruz. Emmy Ödüllü yönetmen Toby Haynes ve ödüllü yazar James Graham tarafından ekrana taşınıyor. Victor Hugo'nun romanını ekrana taşıyan The Miserebles de Oscar ödüllü Olivia Colman ve Dominic West'i başrolde bir araya getiriyor.

18-05-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler