Beklenen oldu ve Halk TV satıldı! İşte Halk Tv’nin yeni sahibi!

Beklenen oldu ve Halk TV satıldı! İşte Halk Tv’nin yeni sahibi!
Halk TV hakkında uzun süredir konuşulan satılacak iddiası gerçekleşti ve Halk Tv satıldı. Bakın Halk Tv'nin yeni sahibi kim oldu?

Muhalif yayınlarıyla bilinen Halk Tv hakkında son günlerde satılacak, satıldı iddiaları vardı. Beklenen satış iddiası gerçekleşti ve Halk Tv İngiltere'de yaşayan iş adamı Cafer Mahiroğlu'na satıldı. Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yakınlığıyla bilinen ve birçok muhalif yayının ekranı olan Halk Tv artık yeni bir patronla yoluna devam edecek. Bilindiği üzere Halk Tv'nin Yönetim Kurulu Başkanı CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dı. Baykal'ın geçirdiği rahatsızlık sebebiyle aktif bir şekilde Halk Tv ile ilgilenemese de daha çok CHP ve muhalif yayınlarıyla bilinen  bir kanaldı Halk Tv. Halk Tv Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 31 Mart seçimlerinin ardından Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal getirilmiş ve kanalda çok sayıda tasfiye ve istifa yaşanmıştı.

İşte Halk Tv’nin yeni sahibi!

İngiltere'de yaşayan Türk işinsanı Cafer Mahiroğlu'nun bir süredir kanalla ilgili çalışmaları olduğu ve yenilikler hakkında görüşmeler yaptığı iddia edilyordu. Halk Tv Genel Yayın Yönetmenliğini ise kısa süre önce, Fox Tv Ankara Temsilcisi olarak görev yapan Sedat Bozkurt üstlenmişti. Son günlerde sık yaşanan kadro değişiklikleriyle gündeme gelen Halk Tv'nin bir önceki Genel Yayın Yönetmeni ise Serhan Asker'di. Serhan Asker 2019 Aralık ayında yaptığı istifasını sosyal medya hesabından paylaştığı şu sözlerle duyurmuştu; “Küçük bir duyuru. Halk Tv Genel Yayın Yönetmenliği görevimden kendi isteğimle ayrılmış bulunuyorum."

Halk Tv'de nasıl değişimler olacak?

Yeni bir patronunu  yönetimine geçen Halk Tv'de, -edinilen kulis bilgilerine göre- yeni bir yayın formatına geçileceği ve bunun için birçok isimle görüşmeler yapıldığı belirtiliyor. Oda Tv'nin haberine göre kanalın binasının da değişeceği ve Halkalı, Küçükçekmece veya Kabataş'a taşınacağının konuşulduğu iddia edildi. Yeni bir yayın dönemine hazırlanan Halk Tv'de nasıl değişiklikler olacağı merakla bekleniyor.

Eren Erdem'in programına son verildi!

Halk Tv satışının kesinleşmesiyle aynı dönemde yaşanan dikkat çekici bir gelişme de cezaevinden yeni çıkan eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in programına son verilmesi oldu. CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem sitemli bir paylaşımda bulunarak şunları yazdı; "Demokrasi,hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğü için verdiğim mücadele sebebiyle hapse düştüm,ancak hiç incinmedim. Fakat,bugün “bir telefon” ile Halk TV’de programıma son verildiğinin söylenmesi beni incitti. Neticede ben “ille dostun bir fiskesi yaralar beni” noktasındayım. Genel Başkanımızın her daim söylediği gibi; biz eğri zamanda doğru duran insanlarız, rüzgarın kayadan aşıracağı tek şey tozdur. Örgütümüz bu tutumun manasını iyi bilmektedir. Fırtınalarda yaprak dökmedik ki her esen yele boyun eğelim. Halk için çalışanlar her kısıtlamaya karşı sözlerini halkın içinde söylerler. Hep olduğu gibi halkımız için, Genel Başkanımızın öncülüğünde örgütümüzle beraber, Türkiye’ye demokrasi getirme mücadelemizi sürdüreceğiz..."

11-01-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar