Ben Bu Cihana Sığmazam oyuncusu Pelin Akil Firuze karakterini anlattı

Ben Bu Cihana Sığmazam oyuncusu Pelin Akil Firuze karakterini anlattı
Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin çekimleri için ekiple birlikte Özbekistan’a giden Pelin Akil daha önceden de Oktay Kaynarca ile oynayacağı yeni rolü hakkında bilgi verdi.

Oktay Kaynarca’nın hem yapımcı hem de oyunadığı Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde başrol oynayacak olan Pelin Akil hayat vereceği 'Firuze' karakterini anlattı. Hayranları usta oyuncu Pelin Akil’in hayatını ve son projesini merak ediyor. Pelin Akil nasıl bir karakteri oynayacak? Pelin Akil nerelidir, hangi yapımlarda rol almıştır? Şimdi detaylar

Ben Bu Cihana Sığmazam oyuncusu Pelin Akil Firuze karakterini anlattı

Fenomen dizi Edho’dan olaylı bir şekilde final yapmasıyla kendi yapım şirketini kuran Oktay Kaynarca’nın ilk dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin hazırlıkları sürüyor. Usta oyuncularla dizisi için anlaşan Oktay Kaynarca kadın başrol oyuncu olarak Pelin Akil’le el sıkıştı. Çekimler için ekiple birlikte Özbekistan’a giden Pelin Akil daha önceki projelerinde de Oktay Kaynarca ile oynadığını hatırlatarak yeni rolü hakkında bilgi verdi.

Sınır tanımayan bir doktor: Firuze

Yeni rolü için kamera karşına geçen Pelin Akil, rol arkadaşı ve proje sahibi Oktay Kaynarca için şu açıklamayı yaptı: “Oktay Kaynarca’yı tek bir cümlede anlatmak istersem ‘Çok düşünen, net konuşan, sohbetiyle enerjisiyle ortama neşe saçan, babacan, merhametli, çocuk aşığı, kendisini çok sevdiğim çalışması çok eğlenceli, güzel yürekli’ derim. Daha önce de birlikte çalıştık”

Son olarak TRT1 dizisi Barbaroslar’da İsabel karakteriyle yıldızı parlayan Pelin Akil, senaryo gereği ölerek Babaroslar’a veda etti. Oktay Kaynarca’nın teklifini kabul eden Pelin Akil yeni diziisnde hayat vereceği Firuze karakterini şu cümlelerle anlattı: “ Sınır tanımayan doktorlardan olan Firuze, birçok zorlu ortamda görevini yapmış. Cezayir’le (Oktay Kaynarca) tanışmaları da bu görevlerin birinde olmuş. Zeki, kararlı ve ne yaptığını ne istediğini bilen bir kadın”

Oktay Kaynarca’nın ilk yapımı olan “Ben Bu Cihana Sığmazam” yeni sezonda atv ekranlarında izleyicisiyle buluşacak.

Pelin Akil Kimdir?

1986 doğumlu Pelin Akil, henüz lise öğrencisiyken tiyatro oyunlarında yer aldı. Fox Tv'de yayınlanan "Arka Sıradakiler" dizisiyle oyunculuk kariyerine başlayan güzel oyuncu TRT 1 yapımı "Kurt Kanunu" dizisinde "Ballı Naciye" rolüyle şöhreti yakaladı. Aynı projelerde yer aldığı meslektaşı Anıl Altan ile 2016 eylül ayında nikah masasına oturan Pelin Akil son olarak Bararoslar dizisinde rol aldı.

Rol aldığı yapımlar:

2018 – Keşif (Sinema Filmi)

2017 – Çember: Oyunu Bozuyorum (Ayşe) (TV Filmi)

2017 – Çember: Evimdeki Yabancılar (Komiser Yardımcısı Ayşe)(TV Filmi)

2017 – Çember: Acı İntikam (Ayşe) (TV Filmi)

2017 – Damat Takımı (Sera) (Sinema Filmi)

2017 – Deli Aşk (Sinema Filmi)

2016 – Aile İşi (Müjde)(TV Dizisi)

2015 – Saklı (Elif) (Sinema Filmi)

2015 – Ne Münasebet (Nil) (TV Dizisi)

2014 – Kızıl Elma (Zeynep Gevheri) (TV Dizisi)

2014 – Aşktan Kaçılmaz (Yasemin)(TV Dizisi)

2013 – Su ve Ateş (Nupelda) (Sinema Filmi)

2013 – İnadına Yaşamak (Sedef)(TV Dizisi)

2013 – Osmanlı Tokatı (Irmak)(TV Dizisi)

2012 – Suskunlar (Nisan)(TV Dizisi)

2011 – Seksenler (Seçil)(TV Dizisi)

2011 – Kurt Kanunu (Ballı Naciye)(TV Dizisi)

2007 – 2011 – Arka Sıradakiler (Zehra)(TV Dizisi)

25-07-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar