Beşiktaş TV neden kapatıldı? BJK TV nasıl canlı izlenir?

Beşiktaş TV neden kapatıldı? BJK TV nasıl canlı izlenir?
Beşiktaş'ın, 15 yıldır varlığını sürdüren televizyon kanalı BJK TV geçtiğimiz gün kapatıldı. Beşiktaş TV neden kapatıldı? BJK TV nasıl canlı izlenir?

31 Ağustos itibariyle Beşiktaş'ın resmi televizyon kanalı BJK TV kapatıldı. Beşiktaş yönetimi tarafından alınan BJK TV'yi kapatma kararının sebebi ne? Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman yaptığı açıklamayla BJK TV'nin hangi sebepten ötürü kapatıldığını açıkladı. Beşiktaş TV neden kapatıldı? BJK TV nasıl canlı izlenir?

BJK TV neden kapatıldı?

Türk takımları son dönemde mali olarak zor günlerden geçiyor. Dolayısıyla takımlar pek çok maddi yükten kurtulmak istiyor. Beşiktaş başkanı Fikret Orman, BJK TV'de 40 kişinin çalışmakta olduğunu ancak kendisi de dahil olmak üzere kimsenin kanalı takip etmediğini ifade etti. Dolayısıyla Beşiktaş'ı maddi olarak zarara uğrattığı düşünülen BJK TV'nin yayın hayatına son verildi. 

BJK TV nasıl canlı izlenir?

15 yıldır varlığını sürdüren BJK TV, taraftarlarına röportajlar, bazı hazırlık maçları ve özel programlar ulaştırıyordu. Bu nedenle medya konusunda bir boşluk oluşacak. Fikret Orman'ın belirttiğine göre bu tür şeyler sosyal medyadan taraftara sunulacak.

Türk kulüpleri sosyal medyada etkin rol oynamaya başladı

Özellikle son dönemde Türk takımlarının sosyal medyada etkin olarak yer almaya başladığını görüyoruz. Evet, Twitter ve Facebook gibi platformlarda uzun zamandır varlıklarını sürdürüyorlardı ancak kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri Youtube için aynı şeyi söylemek mümkün değildi. Kulüplerin yavaş yavaş Youtube'da da varlık göstermeye başladıklarını görüyoruz. Örneğin Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Youtube hesapları yüzlerle ifade edilecek kadar az abone sayısına sahipti. Buna karşın kulüpler Youtube'a özel içerikler yapmaya başlamalarıyla birlikte sıkı bir abone savaşına girdi. Şimdilerde iki kulüp de 1.2 milyon aboneye sahip. Beşiktaş'ta Youtube'da böyle bir yol izleyecek. Kulübün Youtube kanalında bir fragman yayınlandı. Fragmanda ise Beşiktaş'ın sembol malzemecisi Süreyya Soner yer aldı. Basın toplantısı vari bir havaya sahip olan fragmanda Süreyya Soner, maç günleri özel içerikler, antrenmandan görüntüler, taraftar hikayeleri, kanala özel röportajlar, ev turları, antrenman vlogları, basın toplantıları, kısacası Beşiktaş ile ilgili her şeyin Youtube kanalında yer alacağını vurguladı. Beşiktaş'ın Youtube kanalı şimdilerde 500 bin abone civarında. Bakalım siyah beyazlılar, Youtube'da yaptığı atılımın ardından ezeli rakipleriyle yeşil sahada olduğu gibi sosyal medyada da rekabet edebilecek mi?

03-09-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler