Bir Derdim Var Dizisinin Reytinglerin Düşük Gelmesi Sorularıda Beraberinde Getirdi

Bir Derdim Var Dizisinin Reytinglerin Düşük Gelmesi Sorularıda Beraberinde Getirdi
2023 kış sezonunun yeni dizisinin reytinglerinin düşük gelmesi herkesi şaşkına uğrattı. Bir Derdim Var dizisinde neler olacak?

Güçlü başrol oyuncuları ve oyuncu ekibiyle ilk bölümü ile ekrana gelen Bir Derdim Var dizisinin reytinglerinin düşük gelmesi bir hayli şaşırttı. Dizinin reytingleri neden düşük geldi? Dizinin gidişatı nasıl ilerleyecek?

Birce Akalay ve Mert Fırat uyumu çok beğenilmişti. Oyuncuların bireysel proje ve yeteneklerinin çok iyi olması ve aynı projede bir araya gelmesi büyük dikkat çekmişti. Dizinin bir gençlik dizisi ve gençlerin toplum içinde veya aile içinde maruz kaldıkları psikolojik etkenleri konu alarak ele alması ise dizinin olumlu sonuçlar elde edeceğini tahmin ederken, ilk bölüm reytinglerinin düşük gelmesi yapım ekibini şaşırttı. Dizi severler ise dizinin gidişatının nasıl olacağını merak ediyor. Dizi final yapma kararı alabilir mi?

Dizinin konusunun psikolojik olarak zor bir konuyu ele alması izleyenler tarafından etkisinin büyük olması takibini zorlaştırırken, ilk bölüm reytingleri soru işaretlerini getirdi.

Birce Akalay’ın geniş hayran kitlesi onun yeniden ekranlara dönmesine sevinirken soru işaretleri kafaları karıştırmaya yetse de Akalay’ın sosyal medya yönünün kuvvetli olduğu ise aşikar. Henüz yolun başında ilk bölüm ile ekranlara izleyenlere merhaba diyen dizinin gidişatı için net bir şey söylenmesi mümkün değil.

Hikayesinin gençler odaklı ilerleyen dizi Oltre La Soglina isimli İtalyan dizisinden Türkiye’ye uyarlanmış versiyonu ile ekranlarda yerini alıyor. Dizinin İtalyan yapımında da çok yüksek performans beklerken 1. Sezonda dizi sona ermişti. Türk yapımı için dizi ne kadar sürecek ilerleyen reytinglerde belli olacak.

Genç oyuncu kadrosu ve başrollerinin güçlü olması ayrı bir pozitif enerji de verirken, gençlerin yaşadığı duygusal boşluklar ve ağır hayatlar seyirciler için keyifli bir izleme imkanı sunmaması dizinin reytinglerini etkilediğini ön görebiliriz.

Başrollerinde Birce Akalay ve Mert Fırat’ın yer alıyor olması dizinin yükselmesinde önemli rol oynuyor. Beğenilen iki oyuncunun aynı projede olması beklenilenin ötesine geçme olasılığını da yükseltiyor. 

Bir Derdim Var dizisi ilk bölümünde her ne kadar düşük reyting almış olsa da ilerleyen bölümler dizinin nasıl seyir etkisinin olacağını daha net belli edecektir.

Bir Derdim Var Perşembe akşamı Kanal D’de 2. Bölümü ile ekranlarda ki yerini alacak.

13-11-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar