Türk Dizi Sektöründe Yurt Dışı Desteği Şaşırtmaya Devam Ediyor

Türk Dizi Sektöründe Yurt Dışı Desteği Şaşırtmaya Devam Ediyor
Adım Farah dizisinde flash gelişme.. Dizinin final kararı ardından yaşanan büyük gelişme herkesi şoke etti. Dizi final mi yapacak yoksa devam edecek mi?

Fox Tv ekranlarının yeni dizisi Adım Farah ayakta durmakta güçlük çeken diziler arasında anılıyorken, şimdi ise Türk dizilerine yurt dışından gelen yoğun ilgi tüm dengeyi bozmaya hazır. Diziler final yapacak mı, yoluna devam edecek mi? Dizi severlerin merak ettiği tüm detaylar haberimizde.

Başrollerinde Demet Özdemir ve Engin Akyürek’in yer aldığı Adım Farah dizisi için 26. Bölümde final yapacağı bilgisi verilmişti. Reytinglerin düşüşü izleyicilerin ise dizinin konusuna ilgisinin azalması dizinin sonunu getirmek üzere.

Adım Farah’ın 26. Bölümde ekranlara veda etmesi beklenirken sürpriz gelişme her şeyi askıya aldı. Reytinglerin düşük olması artık ikinci planda. Nedeni ise yurt dışında ilgi görmesi oldu. Dizinin şuan ki yurt dışı satışları büyük ses getirdi. Sosyal medya platformlarında ise yurt dışındaki izleyicilerinin Türk dizi hayranlığı ise şaşırtmaya devam ediyor.

Yurt dışı seyircilerinin ilgileri daha önce birkaç diziyi finalden döndürmeyi başarmıştı. Reytinglerin düşük olması ikinci plana alınırken dizilerin satışlarının artması devamı için sinyal oluyor.

Daha önceki sezonlarda yayınlanan Gecenin Ucunda dizisinde ise Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu başrolü paylaşarak aynı projede rol almıştı. Dizinin reytinglerinin düşük gelmesi ise dizinin finalini beklerken yurt dışı satışının olmasıyla ayakta durmayı başarmıştı. Bu iki dizi dışında aynı kaderi bir dizi daha yaşamıştı ki sonuç beklenenin tersi olmuştu.

Akın Akınözü ve Bensu Soral’ın yer aldığı Tuzak dizisi ise düşük reytinglerin ardından ekranlara veda etmeye hazırlanırken yurt dışı izleyicisinin desteği ve dizinin satışlarının iyi olmasıyla birlikte Tuzak’da ayakta kalan diziler arasında yerini almıştı.

Adım Farah, Gecenin Ucunda ve Tuzak dizileri için reytinglerden bahsetmek yerine reytingleri ikinci plana bırakarak, yurt dışı satışlarının dizilerin üzerindeki etkisinin önemli olduğunu gösteriyor.

İki farklı dizi ayrı kanallar da aynı nedenle ayakta durmayı başardı. Tuzak dizisi Tv8 ekranlarında izleyici karşısına çıkarken Gecenin Ucunda dizisi ise Star Tv ekranlarında dizi severler ile buluşup en büyük ilgiyi yurt dışından almıştı. Adım Farah dizisi ise bu dizilerden biri olarak final yerine devam kararı alması izleyenleri şaşırttı. Türk dizi sektörü için yeni bir dönemin başlangıcının habercisi olması ise ayrı bir detay oldu.

13-11-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar