Bir Doğu Masalı Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

Bir Doğu Masalı Dizisi Ne Zaman Başlayacak?
TRT 1 yeni sezona bomba gibi bir dizi ile girmeye hazırlanıyor. Gaziantep ilinde çekilecek olan Bir Doğu Masalı isimli dizinin hazırlıkları başladı. Peki dizi ne zaman başlayacak?

Son zamanlarda yayınladığı başarılı dizilerle özel kanalların bu alandaki tekelini kırmaya başlayan ve seyircinin beğenerek seyrettiği dizileri bünyesinde toplamaya ve yayınlamaya başlayan TRT yeni sezon için yepyeni ve iddialı bir diziye daha start vermeye hazırlanıyor. Üs Yapım tarafından hazırlanmaya başlanan proje yapım şirketinin aynı zamanda TRT’deki ikinci projesi olacak. Halen Elimi Bırakma dizisinin de yapım şirketi olan Üs Yapım çalışmalarına başladığı Bir Doğu Masalı isimli diziyle Elimi Bırakma dizisindeki başarısını sürdürmek niyetinde. Üs Yapım TRT 1’de ekranlara gelecek olan Bir Doğu Masalı dizisinin masa başı çalışmalarına başlamışdurumda. Dizinin isminin henüz netliğe kavuşmadığı ama şimdilik Bir Doğu Masalı adıyla anıldığı gelen haberler arasında. Dizinin şimdilik bu isimle anılmasının sebebinin ise dizinin çekim yerine bir atıfta bulunulmak için yapıldığı değerlendiriliyor.  

Bir Doğu Masalı Nerede Çekiliyor, Yönetmeni Kim?

Üs yapım tarafından hazırlıklarına başlanılan ve TRT 1’de yayınlanacak olan Bir Doğu Masalı isimli dizinin çekimlerinin tam bir tarih ve kültür şehri Gaziantep’te çekileceği bildiriliyor. Sadece bu yönüyle bile dizinin iddialı olacağı görülüyor. Masa başı hazırlıkları tam gaz devam eden dizinin yönetmenliğini şimdiye kadar pek çok dizide yönetmenlik yapan başarılı yönetmen Cem Akyoldaş’ın yapacağı söylentiler arasında. Ünlü yönetmen Cem Akyoldaş kariyerine gazeteci olarak başlayıp ardından yönetmenliğe geçenlerden. Başarılı yönetmen özel kanalların kurulması ile birlikte asıl tutkusu olan sinemaya yönelip, Karaoğlan, Serseri, Yeniden Çalıkuşu, Köpek, Ah Polis Olsam, Kuş Dili, İyilik Kervanı gibi pek çok başarılı dizinin yönetmenliğini üstlenmiştir.

Bir Doğu Masalı Dizisinin Konusu Ne?

TRT’de yayınlanan Elimi Bırakma adlı dizininde yapımcı şirketi olan Üs Yapım tarafından hazırlıklarına başlanılan Bir Doğu Masalı Dizisinin konusunun ne olduğu, hangi oyuncularla çalışılacağı gibi konular netlik kazanmamakla birlikte dizinin Gaziantep şehrinde çekilecek olması diziyle ilgili bir fikir veriyor. Dizinin Güneydoğu Anadolunun kültür ve geleneklerini yansıtacağı değerlendirilirken aşk, ayrılık gibi konuların dizinin ana omurgasını oluşturacağı değerlendiriliyor. Dizinin henüz masa başı hazırlıklarının yapılıyor olması, yapım ekibi, senarist gibi konuların ve oyuncuların netleşmemiş olması en erken Eylül yayın döneminde ekranlara gelebileceğini gösteriyor. Canlıtv olarak bizlerde Bir Doğu Masalı isimli diziyle ilgili bilgiler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

12-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar