Birce Akalay Ütopik mi Diye Sordu

Birce Akalay Ütopik mi Diye Sordu
Ülkemizde yaşanan ağır deprem tüm kesimleri bir araya getirdi. Ünlü oyuncu Birce Akalay geçtiğimiz gün yardım kolisi taşırken şimdi de müteahhitleri eleştirdi.

Kahramanmaraş başta olmak üzere bölgede pek çok ili etkileyen ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine on binlerce insanın yaralanmasına ve yine binlerce insanın evsiz kalmasına sebep olan 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem sonrası tüm ülke tek yürek oldu. Bütün felaketlerde tek yürek olarak bir araya gelen Türkiye bu felakette de depremzedeleri yalnız bırakmadı. Pek çok farklı kesim ve sektörden peş peşe dayanışma ve yardım haberleri gelirken deprem sebebiyle yıkılan evlerle ilgili de gerekli merciler tarafından çalışmalar başladı. Depremde yıkılan evlerin müteahhitleri ile ilgili yasal sürecin işlemeye başladığı ve bu konuyla ilgili bazı müteahhitlerin göz altına alındığı öğrenildi. Özellikle sosyal medyada yıkılan evleri yapan inşaat şirketleriyle ilgili yoğun bir paylaşım yapılırken bu paylaşımlara zaman zaman ünlü isimler de katıldı. Dizi ve sinema sektörünün başarılı ve ünlü oyuncusu Birce Akalay da konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Ütopik mi?

Dizilerin ve sinema filmlerinin ünlü isimleri ülkemizde yaşanan iki yıkıcı depremin ardından hem yardımlarıyla ve hem de dayanışma mesajlarıyla dikkatleri çekiyor. Bölgede de bilfiil depremden etkilenenlerle birlikte olan ünlüler ellerinden geleni yapıyor. Ünlü oyuncu Birce Akalay da yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve süreçte büyük etkisi olan müteahhitleri hedef aldı. Birce Akalay yaptığı paylaşımda “keşke bu binaların müteahhitleri yargılanırken halk canlı olarak izleyebilse. Bu topluma mal olmuş bir dava çünkü. Bu büyük acıyı kocaman bir ülke paylaşıyor. Yargı süreci de bize açık ve şeffaf olsa ne kadar yerinde bir karar olurdu. Ütopik mi?” ifadelerini kullandı. Ünlü ismin bu paylaşımının altına pek çok seveni ve takipçisi yorumda bulunarak ünlü isme destek verdi.

Koli Taşıdı

Ünlü oyuncu Birce Akalay depremin ilk günlerinde de depremzedeler için elinden geleni yapmış ve deprem bölgesine gönderilecek kolilerin hazırlanmasında ve tırlara taşınmasında yer almıştı. Oyuncu özellikle tanınmamak için bere takarak çalışmaların içinde yer almıştı. Ünlü ismin koli taşırken çekilen görüntüleri bir anda sosyal medyada gündem olurken ünlü isim konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

11-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar