Televizyonlar deprem için tek yürek oluyor

Televizyonlar deprem için tek yürek oluyor
Televizyon Yayıncıları Derneği; "Toplum olarak kalplerimizin aynı attığı bu günlerde Türkiye'nin medya kuruluşları olarak "Türkiye tek yürek" sloganıyla bir araya geliyoruz"

Türkiye 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan üslü iki büyük depremle sarsıldı. Ondan fazla ilimizi etkileyen depremlerde onbinlerce insanımızı kaybettik. Cumhuriyet tarihinin en büyük ve sarsıcı bu depremlerinden sonra ülkemiz tek yürek oldu ve akın akın deprem bölgesine yardım yağdı ve yağmaya da devam ediyor. Sadece ülkemizden değil yurtdışından da arama kurtarma ekipleri ve ihtiyaç malzemesi desteği geliyor.

Televizyonlar deprem için tek yürek oluyor

Televizyon dünyası da depremzedeler yararına 15 Şubat gecesi ortaklaşa bir program düzenlemeye karar verdi. Yardım çağrısına  olumlu cevap veren FOX TV, TV8, TRT,  KANAL D, STAR, SHOW, ATV ve KANAL 7 televizyon kanallarının  desteği ve ortaklığıyla düzenlenecek “Türkiye tek yürek” yardım kampanyası programı, tüm kanallar tarafından ortak yayınla 15 Şubat 2023 Çarşamba saat 20.00’de  izleyiciye ulaştırılacak.Yardım kampanyasına daha birçok kanalın katılması bekleniyor

85 milyon tek yürek olma zamanı

Televizyon Yayıncıları Derneği'nden yapılan açıklamada şu şekilde: "6 Şubat depremi binlerce insanımızı hayattan kopardı. Binlerce binayı yıktı. Ancak içimizdeki birlik beraberlik ve gönül köprüsünü yıkamadı. Her ölüm haberinde hepimiz öldük. Her kurtuluş haberinde hep birlikte sevindik. Ve tam da şimdi 85 milyon tek yürek olma zamanı. Bu kara günlerde yine birbirimize ilaç olacağız. Birbirimize daha sıkı sarılacağız, daha fazla kenetleneceğiz."

FOX TV, TV8, TRT,  KANAL D, STAR, SHOW, ATV ve KANAL 7  olumlu cevap verdi

"Yaralarımızı sarabilmek için hep birlikte seferber olacağız. Toplum olarak kalplerimizin aynı attığı bu günlerde Türkiye'nin medya kuruluşları olarak "Türkiye tek yürek" sloganıyla bir araya geliyoruz. 15 Şubat Çarşamba gecesi saat 20.00'da Televizyon Yayıncıları Derneği olarak yaraları sarmaya katkıda bulunmak için bir yardım gecesi düzenleme kararı aldık. Çağrımıza yanıt veren ATV, KANAL D, STAR, SHOW, TV8, FOX, TRT ve KANAL 7 televizyonlarının katkısı ve ortaklığıyla düzenlenecek bağış kampanyası programı tüm kanallar tarafından ortak yayınla izleyiciye ulaştırılacaktır. Yayınlamak isteyen tüm yerli ve yabancı medya kuruluşlarıyla da frekans paylaşılacaktır. Gecede yapılan bağışlar Kızılay ve AFAD'ın hesaplarında toplanacaktır."

11-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar