Birce Akalay’ın jüri koltuğunda oturduğu filmler ödüllerini aldı

Birce Akalay’ın jüri koltuğunda oturduğu filmler ödüllerini aldı
Bu sene 27.’si düzenlenen Türkiye Almanya Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu. Festival büyük heyecan ve coşku içinde yaşandı.

Şu sıralar Kuş Uçuşu dizisinin 3. Sezon çekimlerine katılan ve bu dizide gösterdiği performansla büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha hem sektöre ve hem de seyirciye gösteren oyuncu Birce Akalay geçtiğimiz haftalarda Almanya Türkiye ortaklaşa düzenlenen ve bu sene 27.’si gerçekleştirilen film festivalinde uzun metraj dalında jüri üyesi olarak yer aldı. 27.’si düzenlenen Türkiye Almanya Film festivalinin en önemli alanlarından birinde jüri üyeliği yapan ünlü isim Almanya’da festival etkinliklerine de katıldı ve büyük ilgi gördü. 60’ın üzerinde sanatçı ve sinema sektörünün önde gelenini ağırlayan ve pek çok alanda festivale katılan başarılı yapımlara ödüllerin verildiği festivalde Birce Akalay uzun Metraj adalında verilen ödülleri belirleyen jürinin içinde yer aldı. Üç farklı seçici kurulun ödüllerini açıkladığı ödül töreninde ise toplam 9 ödül ve 12 bin euro değerinde ödüller sahiplerini buldu.

Ödüller sahiplerini Buldu

Bu yıl 27. Kez düzenlenen Türkiye Almanya Film Festivali oldukça heyecanlı ve etkinliği çok bir festival olarak yalandı. Pek lok yapımın katıldığı ve katılımcıların ve seyircilerin festival filmlerine doyduğu etkinlikte Birce Akalay uzun metraj film dalında jüri üyesi olarak festivale katıldı. Festivale uzun filmler dalında Almanya’dan katılan Sophie Linnenbaum’un The Ordinaris adlı yapımı en iyi film seçilirken Ali Kemal Güven’in yönettiği Çilingir Sofrası Büyük Jüri ödülüne layık görüldü. Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülünü Der Verlorene Zug (Kaybolan Tren) filmiyle Hanna Van Vliet alırken en iyi erkek oyuncu ödülünü ise Karanlık gece adlı filmiyle Berkay Ateş aldı. Seyirci ödülünü de yine Karanlık Gece alırken festival boyunca Türkiye ve Almanya’dan toplam 58 etkinlik ve 6 binden fazla katılımcı festivalde yer aldı.

Kuş Uçuşu Birce Akalay

Almanya’nın Nürnberg kentinde bu sene 27.’si gerçekleştirilen Film festivalinde jüri üyesi olan ünlü oyuncu Birce Akalay halen Türkiye’de Kuş Uçuşu adlı dizinin 3. Sezon çekimlerinde bulunuyor. Bugüne kadar pek çok üst düzey yapımda yer alan oyuncu internet yayın platformu Netflix’te ekrana gelen ve ilk sezonu çok beğenilen ve ikinci sezonunun da yakında yayına gireceği Kuş Uçuşu dizisinde bir televizyon kanalında çalışan hırslı ve başarılı bir sunucuya hayat veriyor.

22-03-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar