Bülent Ersoy'dan İlyas Tetik açıklaması: Benimle alakası yok!

Bülent Ersoy'dan İlyas Tetik açıklaması: Benimle alakası yok!
Giydiği tilki kürkleriyle gündeme geldikten sonra ortalıkta gözükmeyen Bülent Ersoy, Pendik'te katıldığı bir açılışta ismini karıştığı intihar ile ilgili bir açıklama yaptı

Son günlerde artan müzisyen intiharları gözleri bir kez daha müzisyenlere çevirdi. Son olarak ünlülerin virtüözü İlyas Tetik intihar etti. Ünlü virtüözün ölmeden 3 gün önce görüştüğü Bülent Ersoy'dan İlyas Tetik açıklaması geldi. Benimle alakası yok, diyen Bülent Ersoy, İlyas Tetik olayında detayalrı açıkladı. İşte o açıklama haberimizde.

Bülent Ersoy'dan İlyas Tetik açıklaması: Benimle alakası yok!

Giydiği tilki kürkleriyle gündeme geldikten sonra ortalıkta gözükmeyen Bülent Ersoy, Pendik'te katıldığı bir açılışta ismini karıştığı intihar ile ilgili bir açıklama yaptı. Maddi sorunları nedeniyle televizyon programına çıkmak isteyen ancak Bülent Ersoy'un vetosu nedeniyle programı iptal edilen İlyas Tetik yaşamına son vermişti. İntihar eden İlyas Tetik’e “Ya benimle ya da Muazzez Ersoy’la çalışacaksın” dediği iddia edilen Bülent Ersoy suskunluğunu bozarak iddiaları cevaplandırdı.

Çok kıymetli bir kemaniydi

Kendisine hakkındaki iddialar sorulan ünlü şarkıcı Bülent Ersoy, İlyas Tetik olayıyla ilgili kendini şöyle savundu: “Kendisiyle anlaşan ben değilim. Muazzez Hanım’la çalışırken, Polat Yağcı’yla da anlaşma yapmış. Program listesinden çıkarılmış mı, onu bilemem. Benimle ne alakası olabilir? Kaldı ki onu alsaydık, Muazzez Hanım ağzını açıp da hiçbir şey söylemezdi. Çünkü bana ‘abla’ der. Zaten ben anlaşmadım. Ama çok üzüldüm. Çok kıymetli bir kemaniydi. Haberi duyunca oğluyla konuştum.Çok onurluydu.”

Aslında ne olmuştu?

Pandemi nedeniyle iş bulamayan 300 müzisyen intihar ederek yaşamlarına son verdi. Bunlardan biri de ünlü virtüöz İlyas Tetik idi. İntihardan hemen sonra Bülent Ersoy ismi sosyal medyaya bomba gibi düştü. İlyas tetik'in son bir ümitle gittiği TV programını Bülent Ersoy'un iptal ettirdiği ve buna çok üzülen keman virtüözü ve orkestra şefi İlyas Tetik'in bunalıma girip intihar ettiği iddia edildi. İlyas Tetik, arabasını satarak bir süre idare etti. Ancak girdiği borç sarmalından kurtulamayan usta müzisyen yaşamına son vermeden 3 gün önce Bülent Ersoy, Mustafa Keser ve Polat Yağcı'yla görüştü. Magazin Sortie'nin haberine göre, Star TV ekranlarında yayımlanacak olan Bülent Ersoy ve Mustafa Keser'in sunacağı 'Benzemez Kimse Bize' adlı müzik eğlence programından teklif alan İlyas Tetik, ilk etapta prensipte anlaştı. Yıllardır Muazzez Ersoy ile birlikte çalışan İlyas Tetik, ailesine bayramda Ersoy'la birlikte TV programı yapacağını ve borçlarından kurtulacağını söyledi. Bülent Ersoy ise "Ya Muazzez ya da ben" diyerek usta virtüözün sadece kendisiyle çalışmasını istedi.

Ya ben ya da Muazzez Ersoy!

Büyük umutla anlaşmayı kabul eden Şef Tetik, Bülent Ersoy'un direktifi karşısında şok oldu.  'Bayram programı için söz verdim nasıl öyle birşey yapabilirim' deyince Bülent Ersoy "Ben anlamam, ya ben ya o" diyerek rest çekti. Bunun üzerine de İlyas Tetik'in Benzemez Kimse Sana'daki orkestra şefliği iptal oldu. Bu resti kaldıramayan ve bunalıma giren İlyas Tetik, bu görüşmeden üç gün sonra yaşamına son verdi.

11-07-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar