Bütün Türkiye Hamit Duras'ı konuşuyor!

Bütün Türkiye Hamit Duras' konuşuyor!
İlahiyatçı Prof Dr Mustafa Karataş komşusu olan Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras’ın 50 Milyar Türk Lirası bağış yaptığını söyleyince bütün stüdyo o konuşmaya kilitlendi

6 Şubat depreminden zarar gören afetzedeler yararına 8 televizyon kanalı tarafından yapılan “ Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında Hamit Duras’ın bağışı bütün Türkiye'de özellikle de sosyal medyada gündem oldu.

Bütün Türkiye O’nu konuşuyor!

Program esnasında bağış toplayan isimlerden ilahiyatçı Prof Dr Mustafa Karataş komşusu olan Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras’ın 50 Milyar Türk Lirası bağış yaptığını söyleyince bütün stüdyo o konuşmaya kilitlendi. Meblağın yüksekliği dolayısıyla büyük şaşkınlık yaşayan sunucular defalarca Karataş’a sorarak teyit edilmesini istediler. Mustafa Karataş’ta bağış yapan kişinin kendisinin de komşusu olduğunu söyleyerek “Ben de defalarca sorarak teyit ettirdim”dedi.

Sıfırların atılması kafasını karıştırmış

Daha sonra ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek yapılan yardımın 50 Milyar Türk Lirası olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hamit Duras’da Türk Lirası’ndan  sıfırlar atılmadan önceki paraya göre 50 milyar lirayı telaffuz ettiğini aslında sadece 50 bin TL demek istediğini açıkladı. Yanlış anlaşılma durumu olduğunu belirten Duras yaşananları anlattı.

TV başında çok duygulandık

Program sırasında etkilendiğini belirten Hamit Duras "Torunum dün akşamki yayından önce kendisi depremzedeler için hırka ördüğünü söyledi. Daha sonra torunumun ördüğü hırka dernek aracılığıyla deprem bölgesindeki çocuklara gitti. Bizde bundan dolayı duygulandık, daha sonra bağışta bulunmak istedim. Programı izlerken telefonu çevirdim, ancak hat bir türlü düşmedi" dedi.

Mustafa Karataş’a cep telefonundan ulaştım

Telefon düşmeyince ısrarla komşuları olan ilahiyatçı Mustafa Karataş’ı aradığını söyleyen Duras:” "Hocama; ‘Bende bir yardımda bulunmak istiyorum' dedim. ‘Bunu söyler misiniz' dedim. Daha sonra hocamıza 50 milyar bağış yapacağımı söyledim. Sıfırlar atılmadan önceki halini yanlışlıkla telaffuz ettim. Aslında 50 bin TL demek istedim. Hocamız da canlı yayında 50 milyar bağış geldiğini duyurdu. Daha sonra telefonlarım susmadı. Sosyal medyada mesajlar gelmeye başladı" diye devam etti.

Bağışı 100 bin TL’ye çıkardım

Sosyal medyadan kendine mesaj yağdığını belirten Hamit Bey; "Milletvekilleri, belediye başkanları aradı. Bizi arayıp tebrik edenler oldu. Bazı bizleri tanımayan genç arkadaşlarımız bunu reklam için yaptığımızı düşünüyor. Biz sadece bağış yapmak istedik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Halkımıza da sabırlar diliyorum" diyerek bağışını 100 bin liraya çıkardığını söyledi.

17-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar