Buz Devri'nde Mutlu Son Hüzünlü Veda

Buz Devri'nde Mutlu Son Hüzünlü Veda
Bir dönemin küçük büyük her kesimden seyircisini sinemalara çeken, ekran başına kilitleyen animasyon filmi Buz Devri Serisinin son sahnesi yayınlandı.

Bir devir bugün kapandı. İlk olarak 2002 yılında sinemaseverlerle buluşan ve bir anda tüm dünyayı kendisine hayran bırakan ve gişe rekorları kıran animasyon filmi Buz Devri serisi bugün sona erdi. Çocukları hedef kitlesi olarak belirlemesine rağmen tüm kitleyi kendisine hayran bırakan serinin yapımcı şirketi Blue Sky Studios şirketi ne yazık ki maddi nedenlerden dolayı kapandı. Bir devrin sona ermesi olarak adlandırılan bu olay Buz Devri animasyon serisini seyreden herkesin damağında kekremsi bir tat bıraktı. İlk beş filmi sinemalarda yayınlanan ve her izleyenin tebessüm ettiği film serisinin son filmi Disney Plus’ta bu senenin başında seyirciyle buluştu. Bugün ise son kez yapım şirketi Blue Sky Studios bir animasyon daha yayınladı ve bir mutlu son ve hüzünlü bir vedaya imza attı.

Sincap Palamudu Yedi

Bir döneme damga vuran ve bugün bile yayınlandığında en çok izlenenler sıralamasında üst sıralarda yer alan Buz Devri Animasyon serisinde her şey sincap Scrap’ın bir palamudun peşine düşmesi ve onu ele geçirerek yemek istemesiyle başladı. Ancak ne Scrap palamudu yakaladı ne de yiyebildi. Ne zaman ki palamudu eline aldı tüm düzen darma dağın oldu ve yaratılan atmosferde yepyeni hikayeler başladı. En sonunda bugün yayınlanan son animasyonda Sincap Scrap palamuda ulaşmayı başardı. Sincap Scrap palamudu yakaladı ve son animasyon filminde amacına ulaştı ve uğruna dereler tepeler aştığı, erimeleri başlattığı, buzları yardığı palamudu afiyetle yedi. Evet yedi ve ardından filmin sonunda hikaye mutlu sonla bitti. Ancak hikayedeki kahramanlar için mutlu son olan bu final ne yazık ki yapım şirketi Blue Sky Studios için bir hüzünlü vedaya işaret ediyordu. Yapım şirketi maddi sebeplerle kapandı ve bir devir sona erdi.

Buz Devri Film Serisi

Blue Sky Studios tarafından hayata geçirilen ve ilk olarak 2002 yılında sinemaseverlerle buluşan Buz Devri Animasyon sersisi filmlerin ilki Buz Devri adıyla yayınlandı. 2006 yılında serinin ikinci filmi olan Buz devri 2: Erime Başlıyor, 3. Film, 2009 yılında Buz devri 3: Dinozorların Şafağı, 4. Film, 2012 yılında Buz devri 4: Kıtalar Ayrılıyor ve son film olan 5. Film ise 2016 yılında Buz Devri 5: Büyük Çarpışma adıyla yayınlandı. Serinin son filmi ise 2022 yılının başında Disney Plus’ta yayınlandı.

15-04-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar