Cengiz Sezici Kimdir? Hangi Dizilerde Rol almıştır?

Cengiz Sezici Kimdir? Hangi Dizilerde Rol almıştır?
Türk Sinema ve dizi sektörünün usta oyuncularından Cengiz Sezici hayatını kaybetti. Peki Cengiz Sezici kimdir, hangi film ve dizilerde rol almıştır? Tüm ayrıntılar haberimizde!

Bazı kişiler vardır tanınmazlar. Tanınsalar da bilinmezler. Onlar birer gölgedir. Arka planda kalırlar çoğunlukla. Birer izdir onlar, birer isimdir, kimlikleri bilinmez, varlıklarından kimse haberdar değildir, olmasalar da olur denir çoğu zaman. Ama gel gör ki olmadıkları zaman anlaşılır değerleri. Onlar olmayınca işler yürümez durur, onlar olmayınca büyük isimler büyük olmaz, alamaz, onlar olmayınca savaş kazanılmaz çünkü onlar savaşı kazandıran kahramanlardır. Ölürler savaş sonunda, adları bile anılmaz ama savaşı kazandırırlar. Onlar perde arkasındaki generallerdir ama savaş meydanında erdir onlar. Onlar büyük isimleri büyük yapan kişilerdir. Bundan dolayı da çoğu zaman tanınmazlar. Onlardan biriydi Cengiz Sezici de. Onlar gibi büyüktü ama tanınmıyordu. Vefat etti, kim olduğu merak edildi. İşte canlıtv takipçileri için Cengiz Sezici’nin kim olduğunun haberi!

Cengiz Sezici (Çatal Niyazi) Hayatını Kaybetti!

Türk sinema ve dizi sektörünün görünmeyen kamaranı, tiyatronun usta oyuncusu Cengiz Sezici nefes darlığı sebebiyle gittiği hastanede hayatını kaybetti. Usta oyuncunun hayatını kaybettiğini bağlı bulunduğu ajansın sahibi Tümay Özokur “Nefes darlığı sorunu vardı. Dün gece hastaneye gitmiş ama bu sabah kaybettik” ifadeleriyle Cengiz Sezicinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Cengiz Sezici Kimdir?

Türk Sinema, dizi ve tiyatro sektörünün usta oyuncusu Cengiz Sezici 1950 yılında dünyaya geldi. Usta sanatçı 1971 yılında tiyatro hayatına başladı. 1978 yılında sinema filmlerinde oynamaya başlayan usta oyuncu AST gibi topluluklarda çalıştı. Sinema sektöründe çoğu başyapıt olan onlarca filmde rol aldı. Kış Çiçeği filmindeki performansıyla 33. Antalya altın Portakal Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu seçildi. 1998 – 2000 yılları arasında Show Tv ekranlarında yayınlanan Ayşecik dizisinde canlandırdığı Çatal Niyazi karakteriyle seyircinin beğenisini ve sevgisini kazandı. Oyuncu onlarca sinema filmi ve dizide rol aldı.

Cengiz Sezici’nin Oynadığı Dizi – Filmler

1950 yılında doğan ve 2019 yılında hayatını kaybeden usta oyuncu Cengiz Sezici 69 yıllık ömrüne birçok başarılı yapıt sığdırmayı başardı. Usta oyuncunun oynadığı dizi ve filmlerden bazıları şunlardır.

Kurtlar Vadisi Pusu, Kaçak, Geniş Aile, Keşanlı Ali Destanı, Kül ve Ateş, Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine, Kırık Kanatlar, Gülizar, Ayşecik, Kış Çiçeği, Zehra Ana, Evdekiler, Eskici ve Oğulları, Çingene, Gülen Adam, 72. Koğuş, Alnımdaki Bıçak Yarası, Vurgun, Fatmagül’ün Suçu Ne, Çalıkuşu, Karanfilli Naciye, Balayı, Selvi Boylum Al Yazmalım.

 

03-08-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar