Cüneyt Arkın'ın İsminin Çankaya'da Yaşatılmasına Karar Verildi

Cüneyt Arkın'ın İsminin Çankaya'da Yaşatılmasına Karar Verildi
Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Türk Sineması’nın ünlü ve usta oyuncusu Cüneyt Arkın’ın adı Çankaya’da bir parka verildi.

Türk sinemasında yüzlerce filme imza atan ve yer aldığı projelerle tarih ve aksiyon filmlerine seyirciyi doyuran başarılı oyuncu Cüneyt Arkın geçtiğimiz haftalarda hayata veda etmişti. Yer aldığı filmlerde devleşen ve bir dönemin kahramanı olan ünlü oyuncunun hayatını kaybetmesi tüm ülkede taraflı tarafsız, görüşü ne olursa olsun herkesi bir araya getirmiş ve ünlü ismin cenazesinde binlerce insan yer almıştı. Yeşilçam’ın en usta isimlerinden olan Cüneyt Arkın’ın hayatını kaybetmesi ayrıca pek çok siyasetçinin de gündeminde yer almış ve ünlü isim için taziyelerde bulunulmuştu. Şimdi de Ankara Çankaya Belediyesi tarafından ünlü ismin hatırasının yaşatılması amacıyla belediye mıntıkasında bulunan bir parka ünlü oyuncunun adı verildi.

Park Ya da Merkeze Adı Verilecek

Geçtiğimiz haftalarda hayata veda eden ünlü oyuncu Cüneyt Arkın’ın adı Ankara Çankaya Belediyesinde bir parka verildi. Türk Sinemasında yeri doldurulamayacak isimler arasında yer alan ve bugüne kadar rol aldığı yüzlerce filmle hemen herkesin çok iyi tanıdığı ve filmlerini adeta ezbere bildiği Cüneyt Arkın’ın hayatını kaybetmesi ülkede büyük üzüntüyle karşılanmıştı. Ünlü ismin cenaze töreninde ve toprağa verilirken de binlerce insan bir araya gelmiş ve ünlü isme son görevlerini yerine getirmişti. Aradan geçen günlerden sonra Çankaya Belediyesi ünlü isim Cüneyt Arkın’ın belediye sınırlarında yaşatılmasına karar verdi. Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tüm partilerin ortak önergesi ile ilçede yapılacak bir parka ya da merkeze Cüneyt Arkın’ın isminin verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Cüneyt Arkın’ı Çankaya’da Yaşatmaya devam Edeceğiz

Çankaya Belediyesinin aldığı kararla Cüneyt Arkın’ın ilçede bir yere verilmesi kararını değerlendiren Çankaya belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptığı açıklamada “çok değerli sanatçımız Cüneyt Arkın’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Meclisimiz de tüm partilerin ortak önerisi ve oy birliği ile Cüneyt Arkın adını Çankaya’da yaşatmak için adım attı. Cüneyt Arkın’ın değerlerini ve anılarını Çankaya’da yaşatmaya devam edeceğiz. Cüneyt Arkın’ın adını Çankaya’da yaşatmak bizim için büyük bir onurdur” ifadelerini kullandı. Ünlü ismin isminin ne zaman ve nereye verileceği konusunda ise henüz bir bilgi edinilemedi.

17-07-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar