Demet Akbağ’ın ‘Aydınlıkevler’ Oyunu Türkiye Turnesine Çıkıyor!

Demet Akbağ’ın ‘Aydınlıkevler’ Oyunu Türkiye Turnesine Çıkıyor!
Demet Akbağ ile Yılmaz Erdoğan’ın ‘Bir Demet Tiyatro’daki birlikteliğinin üzerinden yıllar sonra yeniden buluştukları ‘Aydınlıkevler’ oyunu Türkiye turnesine çıkıyor

BKM’nin yapımcılığında Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı ‘Aydınlıkevler’ tiyatro oyunu Türkiye turnesine çıkıyor. 15 yıl sonra Demet Akbağ’ın tiyatroya döndüğü oyun aynı zamanda Yılmaz Erdoğan’ında 20 yıl aradan sonra yazdığı ilk tiyatro oyunu olma özelliği taşıyor. Aydınlıkevler tiyatro oyunu birçok ilki izleyiciye yaşatıyor. 1993-2007 yıllarında Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın Star TV ekranlarında 156 bölümlük yayınlanan ‘Bir Demet Tiyatro’ oyununda birlikte yer almalarının ardından 15 yıl geçti. 15 yıl sonra iki usta isim Aydınlıkevler oyunu sayesinde yine birlikte aynı oyunda buluşmuş oldu. Aydınlıkevler oyununun Galası 26 Mart’ta İstanbul Maximum Uniq Hall sahnesinde gerçekleşti. Oyun kapalı gişe oynadı. İzleyiciden büyük ilgi gören oyundan güzel haber geldi, Aydınlıkevler tiyatro oyunu Türkiye turnesine çıkıyor. İşte Aydınlıkevlerin Türkiye turnesi tarihleri…

Aydınlıkevler Oyunu

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu kaleme aldığı, Aydınlıkevler oyununun oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Sinem Ünsal, Burak Dakak, Barkın Sarp, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş, Caner Alkaya, Ömer Güneş ve Kiraz Tosun yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Serdar Biliş’in oturduğu, proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği oyunun, sahne tasarımını Cem Yılmazer yaparken müziklerine de Tuluğ Tırpan imza atıyor.

Aydınlıkevler oyunu galası yoğun ilgi görünce 7, 15, 23 ve 29 Nisan’da da Maximum UNIQ Hall’de oyun yeniden sahne aldı. Galadan sonra gecenin devamında düzenlenen davette, Cem Yılmaz, Metin Akpınar, Nevra Serezli, Gökçe Bahadır, Doğa Rutkay, Fatih Terim, Ata Demirer, Belçim Bilgin, Oktay Kaynarca, Behzat Uygur, Burcu Özberk, Ali Sunal, Emre Kınay, Yonca Evcimik, Enis Arıkan ve Eser Yenenler gibi ünlü isimler bir araya geldi. Aydınlıkevler, başlangıç bilet fiyatları 320 TL’den satışa kondu.

Aydınlıkevler Oyunu Konusu Ne?

Aydınlıkevler oyununun konusu dikkat çekerken, hikayesi bir mahallede geçiyor. Hicri adlı bir berberin anlattığı hikâyeyle oyun başlıyor. Aydınlıkevlerin hikayesi izleyiciyi 70’li yılların atmosferi ile soğuk Ankara gecelerine taşırken, bir yandan da dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir mahallede, herhangi bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikaye anlatıyor.

Pastanesinden camcısına, bakkalından muhtarına, izleyiciyi eski bir mahalleye konuk eden Aydınlıkevler, camları kıran küçük toplar ve mahallenin yeni komşusu ‘Amerikalılar’ ile uluslararası bir krize ev sahipliği yapıyor.


Aydınlıkevler adlı oyun İstanbul temsillerinin ardından mayıs ayında yaz turnesinin ilk gösterilerini Bursa ve İzmir’de gerçekleştirecek.

Aydınlıkevler Tiyatro Oyunu Turne Tarihleri

12 Mayıs 2022 - Maximum UNİQ - İstanbul

13 Mayıs 2022 - Maximum UNİQ - İstanbul

19 Mayıs 2022 - Maximum UNİQ - İstanbul

20 Mayıs 2022 - Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu - Bursa

30 Mayıs 2022 - İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu - İzmir

Aydınlıkevler Tiyatro Oyunu Bilet Fiyatları

1. Kategori - 370.00 TL

2. Kategori - 318.00 TL

2. Kategori - Kısıtlı Görüş - 318.00 TL

3. Kategori - 266.00 TL

4. Kategori - 215.00 TL

5. Kategori - 163.00 TL

08-05-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar