Deniz Akkaya'dan Skandal Açıklama, Tepkiler Büyüyor!

Deniz Akkaya'dan Skandal Açıklama, Tepkiler Büyüyor!
Deniz Akkaya'nın gündemde bomba etkisi yaratan sözleri: "SMA hastalarından önce aylardır evde işsiz oturan müzisyenler var"

Deniz Akkaya'nın SMA hastası çocuklar ile ilgili yapmış olduğu açıklama gündemde bomba etkisi yarattı. Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına konuk olarak katılan Akkaya, Mustafa Sandal'ın paylaşımlarına "SMA hastalarından önce aylardır evde işsiz oturan müzisyenler var. Önce onlara sahip çıksın" dedi. Akkaya'nın bu sözlerine sosyal medya kullanıcılarının tepkileri gecikmedi. 

İşte Akkaya'nın SMA Açıklaması

Seren Serengil ve Bircan Bali'nin sunduğu Söylemezsem Olmaz programına Deniz Akkaya konuk oldu. Programda, Mustafa Sandal'ın SMA hastası çocuklar için yapmış olduğu sosyal medya paylaşımı masaya yatırıldı. Akkaya'nın konuya dair söyledikleri herkesi şaşırttı. Akkaya, Sandal'ın paylaşımı için "SMA hastalarından önce aylardır evde işsiz oturan müzisyenler var. Bence önce onlara sahip çıksın. SMA hastasına gelene kadar burada ciddi bir, çocuğuna mama alamadığı için kendini dolaba asıp intihar eden müzisyen arkadaşımız var. O önce dibindekilere bir sahip çıksın" açıklamasında bulundu. Programın sunucuları Akkaya'nın sözlerini onaylarken, yayına telefonla bağlanan Sevim Emre'de konuya destek verdi. 

Sosyal Medyada Tepkiler Gecikmedi 

Açıklamaya, sosyal medyada özellikle Twitter üzerinden tepki yağdı. Kullanıcılar Deniz Akkaya hashtagi ile programda yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi. Yüzlerce kişi Akkaya'nın sözlerini kınadı ve sağduyuya davet etti. İşte o tepkilerden bazıları; 

Mustafa Sandal'ın Konuşulan Paylaşımı 

SMA Tip I hastalığı ile savaşan çocuklar için, bugüne kadar pek çok isim yardım kampanyası başlattı. Özellikle Bergüzar Korel ve Hazal Kaya gibi ünlü isimler sosyal medya paylaşımlarıyla da hastalığa karşı bir farkındalık oluşmasını sağladı. Bu seferberlik, SMA hastalığıyla mücadele etmek zorunda olan yüzlerce çocuğa da umut oldu. Hasta çocuklara bir destek de Mustafa Sandal'dan geldi. Sandal, İnstagram hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımla, SMA hastası çocukları bir kez daha gündeme getirdi.

Sandal'ın, yaptığı paylaşımda "Günde pek çok SMA bağış paylaşım ricası geliyor, bazılarını yapıyor, bazılarını es geçebiliyor sonra da suçluluk duyuyoruz. Sanki o hastalığın sebebiymişiz, bizim yüzümüzden o çocuklar ölecekmiş gibi manevi ızdırap duyuyoruz. Bu adil değil, devletin bizzat bize sosyal medyaya bırakmadan, bu konuyu halletmesi gerekir" ifadeleri yer alıyordu. 

01-01-2021
Yazar Hakkında
Berfu Bayav

Berfu Bayav

İlk ve ortaöğretimini Antalya'da tamamlayan Oflaz, üniversite hayatına Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde başla .. devamı.. mail
Yorumlar