Dijital dizi Fandom'dan ilk kareler geldi

Dijital dizi Fandom'dan ilk kareler geldi
Tayfun Güneyer’in dijital platformlar için çıkardığı Fandom, OM Content’in de ilk işi olma özelliği taşıyor. beIN ORIGINALS etiketli yeni dizi “Fandom'un konusu bir hayli ilginç.

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren Dijital içerik platformlarından biri olan beIN CONNECT; dizi sektöründe ben de varım dedi. Çekimlerine başlanan, özgün senaryosu ve güçlü kadrosuyla merak uyandıran Dijital izi Fandom’dan gelen ilk karler izleyiciyi heyecanlandırdı. Şimdi detaylar

Dijital dizi Fandom'dan ilk kareler geldi

Yapımcılığını OM CONTENT’in kurucuları Uğur Atukman Taban ve Itır Özoflu’nun üstlendiği, usta isim Tayfun Güneyer’in yazıp yöneteceği “Fandom” adlı dijital dizinin başrollerini Şahin Irmak, Tuğçe Altuğ ve Eren Vurdem’in paylaşıyor. Televizyon dizilerinin fanatik hayranlarının sosyal medyada “fandom” adı altında örgütlenip, dizileri yazan senaristlere karşı verdikleri büyük mücadeleyi anlatan ilginç hikayesiyle dikkat çeken Fandom, aynı anda TV ve dizi sektörünü kara mizah türünde eleştirel bir yaklaşım da getiriyor. 

Dijital dizi Fandom'un konusu nedir?

Tayfun Güneyer’in dijital platformlar için çıkardıüı ilk mini dizi projesi olan Fandom, OM Content’in de ilk işi olma özelliği taşıyor. beIN ORIGINALS etiketli yeni dizi “Fandom'un konusu bir hayli ilginç. Türkiye’nin ünlü senaristlerinden Can Aslan (Şahin Irmak) katıldığı bir TV programında, 9 sezon ve 1980 bölümdür senaryosunu yazdığı günlük pembe dizi İhanet Rüzgarı’na sezon sonunda final yaptıracağına dair bir açıklama yapar. Her şey bu açıklamadan sonra başlar. Dizinin “fandomu” Ferda (Tuğçe Altuğ) bir gece Can’ın evine gelip, onu kendi evinde esir alır ve Can’ı evin bodrum katındaki sığınağa hapseder. Can’ın bilgisayarını, cep telefonunu, email ve sosyal medya hesaplarını ele geçiren Ferda; önce diziye final yapmaktan vazgeçtiğini ilan eder, ardından Can’ın yerine dizinin yeni bölümlerini yazmaya başlar. 

Stockholm Sendormu başlıyor

Ferda, Can’ın yerine dizinin senaryolarını yazarken; evinin bodrum katında hapis hayatı yaşayan zavallı senarist Can, en başta nefret ettiği Ferda’nın aslında kendisini bodruma kapatarak ona çok büyük bir iyilik yaptığını anlar. Zamanla Can ile fandom Ferda arasında “Stockholm sendromu”na benzeyen bir aşk doğar. Tüm bunlar olurken cinayet bürosu amirlerinden Ayaz (Eren Vurdem) ve yardımcısı Neco (Ozan Güçlü) Can’ın evinin etrafında dönen bazı tuhaf cinayet vakalarını araştırmaya başlamıştır. Çok geçmeden ikili, bu sürükleyici ve gizem dolu maceranın bir parçası haline gelir. Ayaz’ın yaşlı annesi Fatma, Ferda’nın gündüzleri bakıcılık yaptığı özel yaşlı bakım evinde kalmaktadır. Ayaz’ın, Ferda’dan platonik şekilde hoşlanmasıyla işler içinden çıkılmayacak hale gelir. 

19-07-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler