Dilber Ay'ın gerçek ölüm nedenini eşi canlı yayında açıkladı

Dilber Ay'ın gerçek ölüm nedeni neydi, eşi nasıl bir açıklama
Dilber Ay'ın ani ölümü herkesi üzdü. Kalp krizi sonucu öldüğü söylenen Dilber Ay'ın gerçek ölüm nedeni neydi, eşi nasıl bir açıklama yaptı?

Hayatı acılarla dolu Dilber Ay'ın ani ölümü sadece sevenlerini değil 7’den 77’ye herkesi üzdü. Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden Dilber Ay'ın hayat hikayesi ise acılarla dolu. Peki Dilber Ay’ın gerçek ölüm nedeni neydi, eşi nasıl bir açıklama yaptı, sizin için araştırdık.

Dilber Ay’ın Gerçek Ölüm Nedeni

Kendisine tecavüz etmek isteyen kişiyi öldürdüğü için cezaevinde yatan, doğup büyüdüğü Kahramanmaraş'tan Frankfurt'a uzanan çilelerle dolu bir hayat yaşayan Dilber Ay 30 Nisan günü aramızdan ayrıldı. Düzce'de yaşayan ünlü sanatçı, akraba ziyareti için gittiği Ankara'da kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Sanatçıyı hayatta tutmak isteyen doktorlar, tüm müdahalelere rağmen başarılı olamadılar. 60 yaşında vefat eden Dilber Ay, hayranlarının duaları eşliğinde Düzce'de toprağa verildi.

Eşi gerçek ölüm nedenini açıkladı

Canlı yayınlanan 2. Sayfa programına telefonla bağlanan İbrahim Karakaş, sanılanın aksine eşinin ölüm sebebinin kalp krizi olmadığını söyledi. Karakaş, yaşadığı acıyı anlatırken hıçkırıklarına engel olamadı. Dilber Ay’ın 1998 yılında Almanya'da iken evlendiği eşi İbrahim Karakaş, basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İbrahim Bey, eşi Dilber Ay'ın kalp krizinden değil ayak tırnağını keserken iltihap kaptığını ve bu nedenle vefat ettiğini söyledi. Karakaş ayrıca aynı gün bağlandığı Söylemezsem Olmaz programında ise şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti'nin başı sağ olsun. Anamı, babamı, kardeşimi, yarimi yitirdim. Dizlerinden tedavi görüyordu. Stres yaptı, 'yürüyemeceğim' diyordu. Kendisini stresten yedi bitirdi. Garipliği ile geldi, garipliği ile gitti.”

Dilber Ay kimdir?

Halk müziği sanatçısı ve söz yazarı Dilber Ay, 1956 Kahramanmaraş doğumlu. Kureyşan aşiretinden olan sanatçı şartlar gereği ilkokulu bile bitiremedi. Ailesi ile birlikte önce Ankara'ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç etti. Düzce’de 13 yaşında yaşlı bir adamla evlendirilen sanatçının kaderi Düzce'ye güzel ses aramak için gelen radyocular sayesinde değişti. 1969’da TRT Radyosu’nun düzenlediği yarışmada Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve düzenlenen güzel ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 24 albümü oldu. Kendisine sarkıntılık eden birini öldürdüğü için Almanya'da aylarca hapis bile yattı. Flash TV'de yaptığı Kadere Mahkumlar programındaki cezaevi konsepti televizyon tarihinde bir ilk olan Dilber Ay, demir parmaklıklarla çevrili stüdyoda konuklarını ağırlamış, acıklı türkülerini seslendirmişti. canlitv olarak acılı aileye bir kez daha başsağlığı dilerken Dilber Ay’a Allahtan rahmet diliyoruz. Nur içinde yatsın.

 

02-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler