Diriliş Eruğrul'un Ertuğrul Bey'i Kuruluş Osman'a mı dönüyor?

Diriliş Eruğrul'un Ertuğrul Bey i Kuruluş Osmana mı dönüyor?
Diriliş Ertuğrul dizisinin devam serisi Kuruluş Osman ATV ekranlarında yayın hayatına başladı. Heyecan dolu ilk bölümünün ardından Ertuğrul Bey yaşıyor mu sorusu merak konusu oldu!

2014 yılında TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve 5 sezondur soluksuz izlenen Diriliş Ertuğrul dizisi bilindiği üzere geçtiğimiz sezon final yaptı. Engin Altan Düzyatan'ın hayat verdiği Ertuğrul Gazi karakterinin ölmesi üzerine dizinin devam serisi olacak Kuruluş Osman ise Burak Özçivit'in başrolü üstlenmesiyle geçtiğimiz çarşamba akşamı yayın hayatına başladı. İlk bölümün yayınlanmasının ardından Diriliş Ertuğrul'daki Ertuğrul Bey karakterinin yaşadığı konuşulmaya başladı. Peki Ertuğrul Bey gerçekten yaşıyor mu? Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı karakterin Osman Bey dönemindeki halini hangi oyuncu canlandıracak?

ERTUĞRUL BEY TARİHTE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Ertuğrul Gazi hüküm sürdüğü devirde çevresinde bulunan beyliklerle iyi geçinen, halkının sevgi ve saygı duyduğu bir yöneticiydi. Ömrünün son demlerini geçirdiği Söğüt'teki Hristiyan tebaası da onu sever sayardı. Barış ortamı sağladığı bu bölgede 1281 yılı 93 yaşında iken vefat etti. 

KURULUŞ OSMAN 1.BÖLÜM RESMİ ÖZETİ

Kayılar ihanetin pençesine düşüyor!

Ağabeyinin yokluğunda Kayı Obası'nı idare eden Dündar Bey, otağ ahalisi ve beylerle birlikte Kulucahisar Tekfuru Yorgopolos'u ziyarete gider. Maksadı Ertuğrul Bey'in kurduğu ilişkiler çerçevesince bir ticaret ve güvenlik anlaşması yapmaktır. Ancak Kayıları burada bekleyen tek şey Yorgopolos'un dostluğu değildir. Tekfurun, Türklerle kurduğu yakın ilişkiden rahatsız olan ezoterik bir yapılanma, kanlı bir operasyon için düğmeye basar. Amcası Dündar Bey'in yanında kaleye giden Osman, göstermiş olduğu kahramanlık ile bütün planları bozar. Yaşananlar Kayı'nın gözü kara yiğidi Osman için gizli bağlantılarla dolu tehlikeli bir maceranın başlangıcıdır.

KURULUŞ OSMAN GENEL KONUSU

Ertuğrul Gazi'nin oğlu olan Osman Bey Osmanlı tarihindeki ilk devletleşme çabalarını göstermiştir. Dizi 1281-1326 yılları arasında Osmanlı Beyliği'nde yaşanan konuları ele alır. Genç ve güçlü bir Bey olan Osman Bey sonrasında Osmanlı Devleti'nin kurucusu ilan edilecektir.

Kuruluş Osman her çarşamba akşamı saat 20:00'de ATV ekranlarında!

24-11-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar