Disney Plus Fox TV'nin Dizisini Yayınladı

Disney Plus Fox TV'nin Dizisini Yayınladı
Fox Tv ile İnternet yayın platformu Disney Plus arasında büyük anlaşma. Fox Tv ekranlarında yayınlanan diziler artık Disney Plus’ta da yayınlanacak.

Televizyon kanalarında ve dijital yayın platformlarında hemen her gün yeni bir gelişme yaşanıyor ve bu gelişmeler sektörün gittiği yönü belirliyor. Her yıl milyarlarca liralık bir bütçeyi kontrol eden sektörde geçtiğimiz sezon ilginç bir gelişme yaşanmış ve yapım şirketi OGM Pictures ile Star Tv anlaşma yapmışlardı. Anlaşmaya göre OGM Pictures sadece Star Tv için içerik üretecekti. Buna benzer bir anlaşma da Fox Tv ile Türkiye pazarına haziran ayında giren internet yayın platformu Disney Plus arasında yapıldı. Buna göre Fox Tv ekranlarında yayınlanacak orijinal içerikler hemen yayının ardından Disney Plus abonelerinin de beğenisine sunulacak ve dizi internet yayın platformunda da yayınlanacak. İlk olarak Fox Tv ekranlarında yaz sezonunda başlayan ve halen devam eden romantik komedi türündeki Senden Daha Güzel Disney Plus seyircisiyle buluştu.

İlk Olarak Senden Daha Güzel Yayınlandı

Fox Tv ile internet yayın platformu Disney Plus arasında ortak içerik yayınlama anlaşması yapıldı. Şimdiye kadar ilk gösterimi internet yayın platformlarında olan ve daha sonra televizyon kanallarında seyirciyle buluşan yapımların aksine bu sefer ilk gösterimi televizyonda olan bir yapım internet yayın platformunda gösterildi. Fox Tv ekranlarında yaz sezonu için hazırlanan ve yayınlanmaya başlayan Senden Daha Güzel dizisinin Fox Tv ekranlarında yayınlanan bölümü hemen bir gün sonra Disney Plus’ta gösterime girdi. Cemre Baysel ve Burak Çelik’in başrolünü oynadığı dizinin gelecek bölümlerinde de aynı uygulamanın devam edeceği ve dizinin bölümünün Fox Tv’de yayınlanmasından sonra Disney Plus’ta yayınlanacağı öğrenildi.

Devamı Gelecek

Öbür taraftan bu planlamanın başarılı olması halinde Fox Tv’de yayınlanan diğer orijinal içerikler içinde benzer yayınlamanın yapılacağı öğrenildi. Şimdiye kadar ülkemizde böyle bir yayınlama modeli yaşanmazken daha çok internet yayın platformlarında ilk yayınları yapılan içerikler bir süre sonra televizyon kanallarında seyircinin beğenisine sunulurdu. Tersi durumun ilk örneğinin başarılı olması durumunda bu ve benzeri yaklaşımların hız kazanacağı tahmin ediliyor. Bu arada ilk kez yayınlanan Senden Daha Güzel dizisine internet yayın platformu Disney Plus abonelerinin verdiği olumlu tepki tarafları mutlu ederken asıl sonuçların ay sonunda belli olacağı öğrenildi.

18-08-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar