Diyanet Radyo ve Televizyon İnceleme Komisyonu Kurdu!

Diyanet Radyo ve Televizyon İnceleme Komisyonu Kurdu!
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde televizyonlara yayın üretmek, içerik denetlemek, program sayısına karar vermek ve hatta sunucu değiştirmek için yayın kurulu oluşturuldu!

Özel televizyon yayıncılığının ve kamu kanalının yayınlarının denetlenmesi ve yasalara, kurallara uygun olup olmadığının tespit edilmesinin ülkemizdeki tek yetkili kurumu RTÜK. RTÜK kendisine yasaların ve kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde televizyon ve radyo yayıncılığını denetliyor ve kontrol ediyor. Yasaların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde kurallara uygun olmayan yayınlara gerekli müeyyideleri uyguluyor. Şimdi başka bir kurum daha televizyon ve radyo yayıncılığını inceleme komisyonu kurdu. Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde kurulan komisyon Türkiye’de yayın yapın radyo ve televizyonların yayınlarının içeriğini denetlemeye, içerik üretip dağıtmaya veya ücretsiz vermeye ve hatta sunucu değişikliği yapmaya hazırlanıyor. İşte ayrıntılar!

Radyo Ve Televizyon Kurumlarına Bir Denetleme Komisyonu Daha!

Diyanet işleri başkanlığı, radyo ve televizyon yayın kurulu kurdu. Kurul, radyo ve televizyon yayınlarını inceleme komisyonundan gelen proje ve programların radyo ve televizyonda yayımlanıp yayımlanmayacağına karar verecek. Yayınlanan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni yayın yönetmeliğine göre kurulacak yayın denetleme komisyonu kurulu Diyanet İşleri Başkan yardımcısının başkanlığında genel müdür ve ilgili daire başkanı ile kariyer uzman ve üstü düzeyinde personelin yer aldığı 7 üyeden oluşacak. Komisyon başkanlıkça veya kamu kurum ve kuruluşları ile prodüksiyon firmalarınca hazırlanan/hazırlattırılan yayın, proje ve eserlerin incelemesini yapacak.

Sunucu Değiştirebilecek!

Kurul yayın dönemi içerisinde yayımlanan programların içerik, bölüm sayısı, izlenebilirlik ve sunucu performanslarını değerlendirerek format, içerik, sunucu değişikliği ile programların devamına ya da yayından kaldırılmasına karar verebilecek. Kanalın kimliği ve yayın politikasına uygun olarak hazırlanan taslak yayın akış prototipine de son şeklini yine kurul verecek. Diyanet, televizyonda, radyoda veya dijital ortamda yayımlanmak, ücretsiz dağıtmak veya piyasaya sunmak üzere her çeşit sesli, görüntülü yayın hazırlayabilecek veya hazırlatabilecek. Radyo ve televizyon yayınlarıyla ilgili olarak hazırlanacak sözleşme ile TRT ve diğer yayın kuruluşları ile işbirliği de yapabilecek.

Diyanet’in Kurul’una Bütçeden Ödenek!

Diyanet tarafından oluşturulacak radyo ve televizyonların izlenmesi kurulunun bütçesi ise Diyanet’e ayrılan bütçe yerine Genel bütçeden karşılanacak. 7 kişilik izleme kurulu böylece RTÜK’ten sonra radyo televizyonların yayın politikalarına ve program içeriklerine müdahale edebilen bir kurul olacak.

06-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar