Dizi oyuncularından büyük tepki Kızılcık şerbeti içip kan kustuk

Dizi oyuncularından büyük tepki Kızılcık şerbeti içip kan kustuk
RTÜK, kadına şiddet sahnelerinden dolayı 5 yayın durdurma cezası verdiği Show TV dizisi Kızılcık Şerbeti hakkında verilen hükmü uyguladı. Oyuncular büyük tepki gösterdi.

Yılan hikayesine dönen Kızılcık Şerbeti dizisinin cezası netleşti ve dizinin cezasını çekme süreci başladı. Dün akşam yayınlanması beklenen yeni bölümü yayınlanmayan Kızılcık Şerbeti ekibinden büyük tepki geldi. Kızılcık şerbeti içip kan kustuk diyen oyuncuların 5 bölümlük yayın kesme cezasına tepkileri ve yorumları haberimizde. Şimdi detaylar

Dizi oyuncularından büyük tepki Kızılcık şerbeti içip kan kustuk

RTÜK, kadına şiddet sahnelerinden dolayı 5 yayın durdurma cezası verdiği Show TV dizisi Kızılcık Şerbeti hakkında verilen hükmü uyguladı. Dün akşam yayınlanamsı beklenen yeni bölüm yayınlanmadı. RTÜK; dizinin yayınını 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesindeki "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" ilkesi ihlal edildiği için durdurdu. Konu ile ilgili Show TV’nin resmi Twitter hesabından bir açıklama yapıldı: “Bilindiği üzere Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili olarak RTÜK tarafından ‘Kadına şiddeti özendirme ve cinsiyet ayrımcılığı’ gerekçeleriyle 5 program durdurma cezası verilmiştir. Bu cezaya karşı kanalımız tarafından açılan iptal davasında bölge idare mahkemesince idarenin savunması alınıncaya kadar yürütmeyi durdurma kararı verilmiş bulunmaktaydı. Söz konusu yürütmeyi durdurma kararı uyarınca kanalımız, dizinin yayınına devam ederken, RTÜK tarafından yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığı RTÜK yetkililerince şifahen şirketimize iletilmiş, kararın bugün mesai saatinin bitiminden sonra UYAP'a yüklendiği ifade edilmiştir. RTÜK'ün 2023/12 sayılı toplantısında alınan 15 No'lu kararı uyarınca, ‘Kızılcık Şerbeti’ dizimizin yayını durdurulmuş ve yerine RTÜK tarafından kanalımıza yayınlanmak üzere gönderilen belgeseller yayına alınmıştır”

Vebali büyük!

Kararın uygulanamsıyla 5 haftalık ceza süreci başlayan Kızılcık Şerbeti oyuncuları karara büyük tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları.

Evrim Alasya: “Kadına şiddetten rahatsız olanlar, gerçek hayattaki kadına şiddetten de bu kadar rahatsız oluyorlar mı? Bir sürü insanı bir anda işsiz bıraktılar. Vebali büyük”

Müjde Uzman: “Önce son dk yasak, sonra tamam yayınlayın, sonra ne alakaysa ‘İslamofobi’ konulu, belgesel demeye dilimin varmadığı bir yayın? Propagandaya karşıyız deyip üstelik? Hem de zorla hem de ülke dingonun ahırıymış gibi kararsız kararlarla? Müdahale mi deseydim yoksa!”

Barış Kılıç: “Kan kusup Kızılcık Şerbeti içmek. Tam da bunu anlatmak istemiştik.”

15-04-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar