Dizi tarihinde bir ilk Beren Saat istedi Atiye'nin günü değişti

Dizi tarihinde bir ilk Beren Saat istedi Atiye'nin günü değişti
Yer aldığı dizileri hatır sayılır oranda izlenirliğini artıran başarılı oyuncu Beren Saat’in bu talebi oyuncu kaprisi değil. Netflix de bu gerçeği gördü ve yayın günü değişti.

Dijital yayın platformlarından olan Netflix yakında başlayacak Atiye dizisi için bir geleneği bozdu. Netflix’in aldığı kararla dizi tarihinde bir ilk yaşandı ve Beren Saat’in isteğini geri çevirmeyerek Atiye dizisinin gününü değiştirdi. Dizi severleri meraklandıran gelişme nasıl oldu? Beren Saat neden böyle bir talepte bulundu? Şimdi detaylar

Dizi tarihinde bir ilk Beren Saat istedi Atiye'nin günü değişti

Birbirinden farklı dizileri ekrana getiren Dijital Yayın Platformu Netflix, başrol oyuncusu Beren Saat’in isteğini kabul etti ve geçen yıl Cuma günleri yayınlanan Atiye dizisini Perşembe gününe aldı. Başrollerinde Beren Saat ile Mehmet Günsür’un yer aldığı Atiye dizisini 11 Eylül Cuma günü izlemeyi bekleyenler bir gün önce yani 10 Eylül Perşembe günü izleyecek. Diziseverleri şaşkına çeviren bu karar bir ilk olma özelliğini taşıyor. Çünkü şimdiye kadar hiçbir kanal bir oyuncu istedi diye dizinin yayınlandığı günü değiştirmedi.

Beren Saat neden böyle bir talepte bulundu?

Geçen yıl Netflix’te Cuma günleri yayınlanan Atiye dizisinin bu sezon tüm bölümleri artık perşembe günleri yayınlanacak. Takipçileri tarafından da beklenen dizi, Netflix’in diğer orijinal yapımlarının aksine cuma günleri değil, perşembe günleri gösterime sokulacak. Yer aldığı dizileri hatır sayılır oranda izlenirliğini artıran başarılı oyuncu Beren Saat’in bu talebi oyuncu kaprisi değil. Daha önce yer aldığı reyting şampiyonu dizileri hep perşembe günü yayınlandığını ifade eden Beren Saat, kanal yöneticilerine Perşembe günlerinin kendisine uğurlu geldiğini vurguladı. Konuyu araştıran ve güzel oyuncunun haklı olduğunu gören kanal yönetimi dizi tarihinde bir ilk yaparak dizinin gününü değiştirdi.

Bir dizinin Yayın günü değişir mi?

Aslında bu değişiklik ilk defa olmuyor. Yapımcılar, diğer kanallarda aynı gün daha çok izlenen bir dizi olduğu zaman kendi dizilerini bir başka güne kaydırarak ilk beşe girmeye çalışıyorlar. Ancak sırf bir oyuncu istedi diye şimdiye kadar böyle değişikliğe gidilmedi. Ancak Beren Saat’in bu talebi alışık olduğumuz bir oyuncu kaprisi değil, aksine dizinin tutması için söylenmiş bir iyi niyet göstergesi. Hal böyle olunca kendi yapımı olan dizileri cuma günü yayınlamayı tercih eden Netflix, Beren Saat’in talebi üzerine yayın gününü değiştirdi.

Netflix Türk dizileri Cuma günleri yayınlanıyor.

Netflix kanalında bir gelenek oluştu ve kendi yapımı olan içerikleri cuma günü yayınlamayı tercih ediyor. Platformda yayınlanan yabancı orijinal içeriklerin yanında, Türkçe içerikler de cuma günü yayına veriliyor. Başta Aşk 101 ve Hakan Muhafız olmak üzere Türk yapımı diziler Cuma günleri yayınlandı. Bu yıl da aynı uygulama devam edecek. Başta Aşk-ı Memnu dahil olmak üzere, son dört projesi de perşembe günü yayınlanan Beren Saat, Perşembe günlerinin kendisine uğurlu geldiğine inanıyor. Bakalım Beren Saat’in ricasını kırmayarak Atiye dizisinin gününü değiştiren Netflix bu kararında nasıl bir karşılık görecek?

10-09-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar