Usta oyuncu Halil Kumova vefat etti!

Usta oyuncu Halil Kumova vefat etti!
Usta oyuncu Halil Kumova Malatya'da çekimleri süren sinema filminin setinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı fakat Kumova burada vefat etti.

Yüzlerce sinema ve dizi projesinde yer alan usta oyuncu Halil Kumova film setinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan müdahaleye rağmen usta oyuncu vefat etti. Oyuncu Halil Kumova Malatya'da çekimleri devam eden Zalo isimli sinema filminin oyuncu kadrosunda yer alıyordu. Malatya Yeşilova'da bulunan sette fenalaşan Kumova hastaneye kaldırıldı fakat Kumova'nın kalbi daha fazla dayanamadı.

Kumova, Malatya'da film setinde rahatsızlandı

Bir süredir Malatya'da çekimleri yapılan Zalo filmi için kamera karşısına geçen isimlerden biri de Halil Kumova'ydı. Sette aniden rahatsızlanan Kumova set görevlileri tarafından Malatya Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbi duran Kumova'ya hemen müdahale edilerek kalbinin tekrar çalışması sağlandı. Yoğun bakıma alınan Kumova'nın kalbi bir kez daha durdu. Kumova yoğun bakımdaki medehalelere rağmen kurtarılamadı.

Koronavirüs testi yapıldı

Zalo filminin çekimleri için Malatya'da bulunan Halil Kumova'nın rahatsızlığının nedeni henüz netleşmedi fakat Kumova'nın koronavirüs şüphesi taşıyıp taşımadığının anlaşılması için test yapıldığı bildirildi. Kendisinden Covid- 19 testi için kan örneği alınan Kumova'nın ölüm sebebi testin sonucuna göre netlik kazanacak. Yüzlerce projede rol alan oyuncu Halil Kumova hayatının son anlarında da bir film setindeydi. Kumova'nın ani vefatı üzerine Malatya'da bulunan Zalo film ekibi çekimlere ara verdi.

Halil Kumova kimdir?

Usta oyuncu Halil Kumova, 23 Mart 1956 Bursa doğumluydu. Tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapan Kumova Bursa Devlet Tiyatrosu'nda uzun yıllar görev yaptı. İstanbul'a 2000 yılında yerleşen Halil Kumova, çok sayıda projede yer aldı. Usta oyuncu Sermiyan Midyat'ın başrollerde olduğu Zalo filmi için Malatya'da olan Kumova burada vefat etti. Halil Kumova'nın da rol aldığı sinema filmi Zalo, senarist ve yönetmen Necati Aslan tarafından projelendirmişti. Kumova'nın vefatı üzerine çekimlerine ara verilen Zalo filminde, Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Aslan, Aslı Balcı, Ersel Sibil, Belma Memati, Sanem Seyhan gibi isimler de rol alıyordu. Kumova'nın vefat tüm ekibi derinden etkiledi.

09-09-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar