Dizilerin yeni bölümleri neden yok, ne zaman yayınlanacak?

Dizilerin yeni bölümleri neden yok, ne zaman yayınlanacak?
Yeni yılın gelmesiyle dizileri yeni bölümleriyle ekranlarda görmemeye başladık. Bu aranın nedeni ne? Dizilerin yeni bölümleri ne zaman yayınlanmaya başlayacak.

Fark ettiyseniz son günlerde dizilerin yeni bölümleri ekranlarda yer almıyor. Her hafta izlediği dizilerin yeni bölümlerini göremeyen dizi severler hayli merak içinde. Televizyon kanalları dizilerden oluşan boşluğu yayınladıkları filmlerle doldurmaya çalışıyor. Özel kanallarda yayınlanan dizilerin ara verdiği bu süreçte sadece TRT 1'in dizileri yeni bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor.

DİZİLERİN YENİ BÖLÜMLERİ NEDEN YAYINLANMIYOR?

Kanalların yayın akışında ise dizilerine ne zaman devam edeceğiyle ilgili herhangi bir bilgi yok. Dizilerin Ocak ayında bir hafta araya girmesi ilk kez karşılaştığımız bir şey değil. Ancak ilk kez bu kadar uzun bir ara ile karşı karşıyayız. Peki diziler neden ocak ayında ara verir?

Her yeni yıl gelince kanallar ve reklam verenler arasındaki anlaşmalar sona erir ya da yenilenir. Anlaşmaların yapıldığı haftada kanallar, dizilerin yeni bölümlerini yayınlamaz. Bu yıl ise yaşanan bu süreçle ilgili bazı sıkıntılar olduğu konuşuluyor. Bu yüzden televizyon kanalları belli bir süre boyunca dizi yayınlamama konusunda mutabakata vardı.

STAR TV CANLI İZLE

Tüm televizyon kanalları içinde tek istisna TRT 1 olarak görünüyor. TRT 1'de yayınlanan diziler herhangi bir ara olmaksızın normalde olduğu gibi devam ediyor. Bunun sebebi TRT 1'in diğer kanalların vardığı mutabakatta yer almaması.

DİZİLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ATV, FOX TV, Kanal D, Show TV, Star TV ve TV8'de yayınlanan diziler kısa bir süre daha izleyicisinden uzak kalacak. Dizi severleri ekranlara kitleyen dizilerin yeni bölümleri 21 Ocak pazartesi tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayacak.

Jet Sosyete dizisinin senaryosunu yazan ve başrolünü üstlenen Gülse Birsel'in açıklamasıyla insanların aklındaki tüm soru işaretleri yok oldu. Gülse Birsel, yaptığı açıklamada "Malumunuz her Ocak ayının ilk 1-2 haftası, diziler yayına ara verir. Bunun sebebi Ocak ayının başında televizyon kanallarında reklam olmamasıdır. Bu yıl ise reklam durumu biraz daha sıkıntılı imiş. Bu sebeple, TRT hariç tüm kanallar bir araya gelip 21 Ocak haftasına kadar hiçbir dizinin yeni bölümünü yayınlamama konusunda ortak karar aldı. Yani biraz hasret kalacağız. 23 Ocak Çarşamba gününden itibaren yine her hafta beraberiz!" ifadelerini kullandı.

14-01-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar