Türkiye'nin ilk video müzik kanalı Kral TV kapanıyor!

Türkiye'nin ilk video müzik kanalı Kral TV kapanıyor!
1994 yılından günümüze yayın faaliyetlerini sürdüren Kral TV, 1 Şubat 2019 tarihinde uydu yayınlarını sonlandırıp dijitale geçiş yapıyor!

Türkiye'nin ilk video müzik kanalı olma özelliğini elinde bulunduran Kral TV, 1994 yılından günümüze sürdürdüğü yayın akışını 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren sonlandırıyor.

Kanalın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; "Kral TV, 1 Şubat’tan itibaren yayınlarına sadece dijitalde devam edecek… 1 Şubat itibariyle sadece Kral Mobil Uygulaması, Apple TV Kral Uygulaması, Kral Müzik YouTube Kanalı ve çok yakında Smart TV üzerinden yayınlarına devam edecek!" bilgisi takipçilere aktarıldı.

En popüler müzik kanalları arasında yer alan Kral TV, bir ilke daha imza atarak dijitale geçen ilk televizyon kanalı olacak.

KRAL TV KİMİN?

Kral TV 1994 yılında Cem Uzan tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk video müzik kanalıdır. 2004 yılına kadar Cem Uzan yönetiminde yayın faaliyetlerini sürdüren kanal, TMSF yönetimine geçti.

2004 yılında TMSF tarafından el konulan kanalın yönetimi 20015 yılında, o dönemler Show TV'nin de sahibi olan Çukurova Holding'e devredildi. 2008 yılına kadar Çukurova Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kral TV'nin kamera önü ve arkası tamamen revize edilerek, en kaliteli müzik kanallarından biri oldu.

TMSF'nin 2008 yılında düzenlediği ihale sonucu Kral TV, 95 milyon dolar karşılığında Doğuş Yayın Grubu'na satıldı.

Doğuş Yayın Grubu bünyesine geçen Kral TV 2011 yılında kapandı ve aynı frekans üzerine Kral Pop TV kuruldu.

Kral TV Avrupa kanalının ismi ise Kral İlaç Gibi TV olarak değiştirildi, pop müziğin aksine genellikle arabesk, türk halk ve sanat müzikleri yayınlandı.

Ancak bu hamle kanalın izlenme oranlarına zarar verince 13 Kasım 2011 tarihinde Kral TV tekrar yayın hayatına başladı. 

Doğuş Yayın Grubu kanalın yayınını 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren uydudan sonlandırırken, sadece dijital platformlarda yayın yapmaya devam edeceğini açıkladı.

12-01-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler