Doktor House dizisinin başrolü Timuçin Esen oldu

Doktor House dizisinin başrolü Timuçin Esen oldu
Amerika'dan Türkiye'ye uyarlanacak olan Dr.House dizisinin konusu ve başrolü artık belli. Doktor House dizisinin başrolüne Timuçin Esen layık görüldü

Ülkemiz televizyonlarına uyarlana doktorluk dizilerine yeni bir isim katıldı. Amerika'dan Türkiye'ye uyarlanacak olan Dr.House dizisinin konusu ve başrolü artık belli. Doktor House dizisinin başrolüne Timuçin Esen layık görüldü. Şimdi detaylar…

Doktor House dizisinin başrolü Timuçin Esen oldu

Doktorlar, Mucize Doktor derken ülkemizde gösterilen doktor dizileri artmaya başladı. Ülkemizde hasta sayısının inanılmaz ölçülerde artmasından mıdır nedir reytingler Doktorlara çalışıyor desek abartmış olmayız. Yapımcıların dikkatini çeken uyarlama doktor dizleri peş peşe çekilmeye başlandı.  Türkiye'ye uyarlanacak olan Amerikan dizisi Dr.House için oyuncu seçmeleri devam ediyor. Kanal D’de yayınlanacak dizide başrol için birkaç isimle görüşüldü. Ozan Güven, Halit Ergenç ve Haluk Bilginer teklifi kabul etmeyince hiç beklenmedik bir isimle anlaşma sağlandı.

O artık bir başrol oyuncusu

Müslüm filmiyle yıldızı parlamıştı Timuçin Esen’in. Gönül Yarası filmiyle şöhreti yakalasa da Nurgül Yeşilçay ile birlikte Gülperi dizisi kariyer basamakalrını hızla çıkmasını sağladı. Dr. House için yapım ekibi ile görüşen Timuçin Esen, Milliyet'ten Ali Eyüboğlu’nun yaptığı paylaşımla başrolü kabul etti.

Dr. House'un konusu

Dram türünde hazırlanan dizi Amerika’da 2004- 2012 yılları arası yayınllandı. Ülkemizde de FOX kanalında 177 bölüm halinde yayınlandı vebeğeniyle izlendi. Bryan Singer’in yönettiği dizi, Los Angeles da Century City de çekildi. Ünlü oyuncu Hugh Laurie 2006 ve 2007 yıllarında peş peşe Dr. Gregory House karakteri ile Altın Küre ödülüne layık görüldü. Humanitas Prize'nin yanında Altın Küre ve Emmy ödülünü de alan dizi en iyi hastane dizilerinden birisidir.

Timuçin Esen’i tanıyalım

1973 Adana doğumlu oyuncunun anne ve babası avukattır. TED Ankara Kolejinden mezun olan Timuçin Esen, Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Ankara Hacettepe Devlet Konservatuarı'nda okurken bir yandan da sahne alıp şarkı söylüyordu. İtalya ve ABD'de de tiyatro eğitimi aldı. Los Angeles'taki California Insitute of the Arts Üniversitesi'nde 7 yıl sinema - yönetmenlik üzerine master yapan oyuncu, öğrencilik yıllarında "Çıkmaz Sokak" adında orta metrajlı bir film bile çekti.

"Gurbet Kadını" dizisiyle sektöre giren oyuncu, Şener Şen'le beraber "Gönül Yarası" adlı sinema filmiyle çıkış yakaladı. Gönül Yarası filmindeki Halil karakteriyle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En iyi Yardımcı Erkek ödülüne hak kazandı. "Hırsız Polis" ve “Gülperi” dizilerinden sonra artık Dr. House dizisinde görev yapacak oan oyuncuya canlitv olarak başarılar diliyoruz. Aynı zamanda müzisyen olan Timuçin Esen 2011 yılında ''Mayhoş'' adlı ilk albümünü çıkardı.

Filmleri :

2012 - Kumun Tadı

2011 - Labirent

2008 – Göl

2005 - Gönül Yarası

2005-2007 - Hırsız Polis (dizi)

2003 - Yazı Tura

2003 - Deliyle Geçen Gece 2003

2003-2004 - Gurbet Kadını (dizi)

03-10-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar