Altın Kelebek'e bir ret de İrfan Değirmenci'den! Şampuan reklamınıza başka figüran bulun

Altın Kelebek'e bir ret de İrfan Değirmenci'den! Şampuan reklamınıza başka figüran bulun
Altın Kelebek ödülleri için aday gösterilen ünlü haber sunucularının tepkileri art arda geldi. İrfan Değirmenci, "Şampuan reklamınıza başka figüran bulun" dedi.

Altın Kelebek ödülleri her yıl aday gösterilen kişilerin oylanması sonucuyla veriliyordu. Bu yıl da Altın Kelebek jürisi çeşitli kişileri bu ödüle aday gösterdi. Aday gösterilenlerden biri de İrfan Değirmenci oldu. Fakat Değirmenci aday adaylığını kabul etmeyerek, "Şampuan reklamınıza başka figüran bulun" dedi. İrfan Değirmenci sosyal medya hesabından Habertürk'ün başarılı programcısı Didem Arslan Yılmaz'ın da twitini alıntılayarak şu açıklamada bulundu; "Şimdi baktım benim de adımı yazmışlar aday adayı diye. Didem Arslan Yılmaz haklı. Çıkarın benim de adımı o listeden. Reddediyorum peşinen. Şampuan reklamınıza başka figüran, danışıklı dövüşünüze başka pehlivan bulun!"

"Bu tiyatronun içinde yer almak istemem"

İlk olarak Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programının başarılı sunucusu Didem Arslan Yılmaz kendisinin Altın Kelebek ödüllerine aday gösterilmesine tepki vermişti. Yarışma hakkında sert bir eleştiride bulunan Didem Arslan Yılmaz sosyal medya hesabından yarışmanın şaibeli olduğu iddialarının olduğunu belirterek Altın Kelebek yarışmasını bir tiyatro oyununa benzetmişti. Didem Arslan Yılmaz, "Altın kelebek ödüllerine yine adayı gösterilmişim. Ancak son yıllarda “tartışmalı” ödül dağıtıldığı iddia ediliyor. Aday adaylığından çıkarılmak istiyorum. Çünkü sonuçları “önceden belli olduğu” tartışmaları bitmiyor. Böyle ise, bu tiyatronun içinde yer almak istemem" ifadelerini kullanmıştı.

Portakal: İsmimin çıkarılmasını istiyorum

Didem Arslan Yılmaz'ın tepkisiyle başlayan süreç Fox Tv Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal ve Halk Tv Ana Haber Sunucusu İrfan Değirmenci'yle devam etti. Fox Tv Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal da yine sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla yarışma ve ödüllerle ilgili düşüncelerini takipçileriyle paylaştı. Portakal, "Altınkelebek’e aday adayı olduğumu öğrendim. Aday adaylığında yer alan ismimin çıkarılmasını istiyorum. Gerekçem, Didem Aslan’ın düşündüğü gibi sonucunun önceden belli olması. Yetkililer talebimi dikkate alırlar umarim. Oyununuzun parçası olmak istemiyorum" şeklindeki ifadelerle tepkisini ortaya koydu.

Oylama internet üzerinden yapılıyor

Hakkındaki şaibe iddialarıyla her yıl gündeme gelen ve bir şampuan markasının sponsor olduğu Altın Kelebek ödülleri için bu yıl adaylardan gelen tepkilerle bir kez daha hatırlandı. Türkiye'de yıllardır düzenlenen yarışmayı Pantene şampuan markası finanse ederken, Hürriyet gazetesi ve Kelebek eki okurlarının oylarıyla ödül alacak kişiler belirleniyordu. Oylama ise internet üzerinden yapılıyordu. Fakat her yıl oylamada şaibe yapıldığı iddiaları da ödül töreninin en çok konuşulanlarındandı. Bu yıl da yarışma süreci bu tartışmalarla başlamış oldu. Birçok dalda ödül dağıtılan ve Kanal D ve CNN Türk'ten canlı yayınlanan yarışmadaki başlıca katagoriler ise şöyle;

Televizyon ödülleri

En İyi Kadın Sunucu

En İyi Erkek Sunucu

En İyi Kadın Haber Sunucusu

En İyi Erkek Haber Sunucusu

En İyi Haber Programı

En İyi Yerli Dizi

En İyi Komedi Dizisi

En İyi Drama

En İyi Kadın Komedi Oyuncusu

En İyi Erkek Komedi Oyuncusu

Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu

Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu

En İyi Yarışma Programı

En İyi Talk Show

En İyi Spor Programı

En İyi Magazin Programı

En İyi Güncel Kültür-Sanat Programı

Müzik Ödülleri

Yılın En İyi Şarkısı

En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solist

En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solist

En İyi Türk Halk Müziği Kadın Solist

En İyi Türk Halk Müziği Erkek Solist

En İyi Türk Rock Müziği Kadın Solist

En İyi Türk Rock Müziği Erkek Solist

En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Solist

En İyi Türk Sanat Müziği Erkek Solist

En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist

En İyi Fantezi Müzik Erkek Solist

En İyi Çıkış Yapan Solist

En İyi Grup

En İyi Çıkış Yapan Grup

En İyi Klip

04-10-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar