Dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain Kahramanmaraş’ta depremzedelere yemek dağıttı

Dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain Kahramanmaraş’ta depremzedelere yemek dağıttı
Paylaşımında fotoğrafların yanı sıra videolarla da Kahramanmaraş’taki durumun feci boyutlarını gösteren Zain afet bölgesine yardım ve destek çağrılarını yineledi

Dünyaca ünlü İsveçli ses sanatçısı Maher Zain depremin ilk gününden itibaren hergün Türkiye’deki depremzedeler için yardım ve destek çağrısında bulundu. İngiltere merkezli “Salam Charity” isimli yardım kuruluşu  ile Kahramanmaraş’a gelen Zain depremzedeler adına bölgede yemek dağıtımı yaptı. Depremzedelere kendi elleriyle yemek dağıtan ünlü sanatçı afet bölgelerindeki felaketin büyüklüğüne ve yıkıcılığına dikkat çekti.

Dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain Kahramanmaraş’ta depremzedelere yemek dağıttı

Sosyal medya hesaplarından depremin yıkıcılığını gösteren birçok fotoğraflar paylaşan Maher Zain paylaşımında şu ifadelere yer verdi : "Burası büyük depremin merkez üssü. Yüz binlerce insan evsiz kaldı. Elimizden geldiğince yardım etmeliyiz." Paylaşımında fotoğrafların yanı sıra videolarla da Kahramanmaraş’taki durumun feci böyutlarını gösteren Zain afet bölgesine yardım ve destek çağrılarını yineledi.

Buradaki yıkımı kameradan göstermem mümkün değil

Lübnan asıllı şarkıcı paylaşımına şu şekilde devam etti : "Depremden en çok etkilenen şehirlerden birisi olan Kahramanmaraş'a bugün geldik. Buradaki yıkımı size aktarmaya çalışıyorum ama kameradan bunu göstermem mümkün değil. Burada yaptığımız küçük şeyler ama çok gerekli olduğunu düşünüyorum. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum, sizlerin sayesinde bu yardımı gerçekleştirebiliyoruz"

Takipçilerinden destek mesajı yağdı

Daha önce de sosyal medya hesaplarından afetzedeler için yardım ve bağış kampanyalarına destek veren sanatçıya dünyanın pek çok yerinden takipçileri tarafından olumlu ve destekleyici mesajlar yağdı.

Maher Zain kimdir?

16Temmuz 1981 Trablusşam (Lübnan) doğumludur. 8 yaşındayken ailesiyle İsveç’e taşındı. Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunudur. Üniversite sonrası müzik yaşamı başladı. Fas asıllı İsveçli yapımcı Nadir Khayat ile çalışmaya başladı. Khayat ABD’ye taşınınca ardından gitti. 27 yaşında İsveç’e döndü. Yapımcılıktan vazgeçerek ilahi tarzına yöneldi.  İlk albümü Thank You Allah (Teşekkür Ederim Allah’ım)  albümünü 2009 yılında çıkarır çıkarmaz büyük bir başarıya imza atmıştır.  2. Albümü Forgive Me (Beni Bağışla) ‘yi 2012 yılında piyasaya sürmüştür. Albümleri :Thank You Allah (2012), Forgive Me (2012), Ramadan (2015), Love Will Prevail, Single & Düet (2015), One (2016) dır. Ayrıca pek çok single çıkaran sanatçı bir çok ödülün de sahibidir.

14-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar