Efsane pop grubu İzel, Çelik, Ercan yıllar sonra bir araya geliyor

Efsane pop grubu İzel, Çelik, Ercan yıllar sonra bir araya geliyor
 Yayınladıkları şarkıların hit olmasıyla 90’lı yıllarda pop müziğe damga vuran Çelik Erişçi, İzel Çeliköz ve Ercan Saatçi, 30 yıl sonra bir araya geldi İlk konser Ağustos ayında

1990’lı yıllar Türkiye’de pop müziğin altın çağını yaşadığı yıllardı. Hem solo hem de grup aşamasında birçok müzisyen pop alanında albüm çıkardı. Bunlardan biri olan efsane grup İzel Çelik Ercan grubu 30 yıl sonra tekra bir araya geldi. Müzik severler merak ediyor, yeniden bir araya gelen İzel Çelik Ercan üçlüsü ne zaman sahneye çıkacak? Efsane grup neden ayrılmıştı? Şimdi detaylar.

Efsane pop grubu İzel, Çelik, Ercan yıllar sonra bir araya geliyor

90’lı yıllar ülkemizde pop müziğin fırtına gibi estiği yıllardı. Gerek solo gerekse gruplar halinde birçok müzisyen sahneye çıkıyor, albüm çıkartıyordu. Sertab Erener, Tarkan, Janset bunlardan sadece birkaçı. O yıllarda İzel, Çelik, Ercan üçlüsü söyledikleri hit parçalarla sahnelerde boy göstermişti. Pop müziğin cazibesini yitirmesiyle ayrılan grup, 30 yıl sonra bir araya gelme kararaı aldı. Aralarındaki sorunları çözdüklerini ileri süren üç sanatçı, yeniden birlikte sahneye çıkacak.

İlk konser ağustos ayında

Pop müziğin bir döneme damga vuran gruplarından İzel, Çelik, Ercan yıllar sren dargınlığa son vererek bir araya geldi. Yayınladıkları şarkıların hit olmasıyla 90’lı yıllarda hafızalarda iz bırakan pop grubu dağılmış hatta birbirlerine küsmüşlerdi. Hürriyet'ten Cansu Topçu'nun haberine göre, kariyerlerine solo olarak devam eden Çelik Erişçi, İzel Çeliköz ve Ercan Saatçi, 30 yıl sonra tekrar grup kurmaya karar verdi.

Grup neden dağılmıştı?

Grup dağıldıktan sonra yoluna solo olarak devam eden Çelik Erişçi yıllar önce katıldığı bir programda grubun İzel yüzünden dağıldığını, şarkıcının disiplinsiz olduğunu ileri sürmüştü. Bunun üzerine gözlerin çevrildiği İzel Çeliköz de 3 ay önce Armağan Çağlayan’ın programına katıldı ve grubun dağılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Birinci albümü yaptık, çok sevildik. Aradan 2 sene geçti. İkinci albümün repertuvar toplantısında Çelik, ‘Ben ayrılmak istiyorum, bir sürü şarkı yapıyorum ama iki-üç şarkıdan fazla koyamıyorum’ dedi. İyi ki ayrıldı. Tek başına çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Hepimiz için geçerli bu aslında”

23-07-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler