Çelik Yıllar Sonra İtiraf Etti: "Keşke İzel-Çelik-Ercan Hiç Ayrılmasaydık"

Çelik Yıllar Sonra İtiraf Etti:
Ünlü şarkıcı Çelik, 90’lı yıllarda kendisinin de bulunduğu ‘İzel, Çelik, Ercan’ pop müzik grubunun dağılmasıyla ilgili yıllar sonra itirafta bulundu: ‘Keşke biz hiç ayrılmasaydık’

Pop müzik piyasasına ilk adımlarını 1991 yılında İzel-Çelik-Ercan üçlüsü olarak atan ve o döneme damgasını vuran grup, yaklaşık bir yıl kadar sonra dağıldı. Her biri piyasada yollarına ayrı ayrı ‘İzel Çeliköz’, ‘Çelik Erişçi’ ve ‘Ercan Saatçi’ olarak devam etti. Geçtiğimiz günlerde ünlü şarkıcı Çelik HaberTürk’e verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu; "Keşke hiç ayrılmasaydık. Biz çok erken yaşlarda ünlü olduk ve şöhretin altında ezildik." diye konuştu. Çelik’in yıllar sonra itiraf gibi sözleri ve o röportajın ayrıntıları…

Çelik, Eski Grubu ‘İzel-Çelik-Ercan’ İçin Neler Söyledi?

İzel-Çelik-Ercan pop müzik grubu, Türker Prodüksiyon tarafından 15 Ocak 1991 yılında ‘Özledim’ adında bir albüm çıkardıktan sonra dağılmıştı. 1991 yılı sonlarında her biri üniversite öğrencisi iken, Ajda Pekkan ile birlikte Almanya'ya giderek ön grup olarak turnede sahneye çıkmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde röportaj veren, şarkıcı Çelik, HaberTürk’ten Aytekin Teker’in sorularını yanıtladı.
 

Aytekin Teker: "İzel-Çelik-Ercan neden MFÖ gibi uzun soluklu olmadı?" sorusunu yöneltti.
Ünlü sanatçı Çelik: "Ercan’a da bu soruyu sormuşlardı o da, "Grubun dağılması çocukça. Çevrenin yanlış yönlendirmesi kaynaklıydı, hala mantıklı sebep bulamıyoruz." demişti. Ben de bu yorum altına imzamı atarım." dedi.

"Ateşteyim", "Hercai", "Cici Kız" ve "Dönmelisin" gibi birbirinden hit parçalarla hafızalara kazınan 55 yaşındaki ünlü şarkıcı Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Çok genç ve tecrübesizdik. O zamanlar ülkede menajerlik yoktu. Keşke hiç ayrılmasaydık, hayatımdaki en değerli dostlarımdır. Biz çok erken yaşta şöhret olduk. Başlangıçtaki dönemimiz için söylüyorum; Şöhretin altında ezildik. Ama iyi tarafından bakarsak; Ercan’ı Ercan, beni Çelik, İzel’i de İzel yaptı." dedi.

İzel-Çelik-Ercan 'Özledim' Albümü

2020’de Ercan Saatçi’nin Verdiği Röportaj

2020 yılında benzer röportajı Ercan Saatçi de Posta gazetesinden Oya Çınar’a vermişti. 
Oya hanım "bu kadar zaman sonra yine hatırlanıyorsunuz. Bu neyle ilgili? " diye sormuştu.
Ünlü müzisyen ve yapımcı olan Ercan Saatçi ise; "karakterli, güzel ve ruhu olan işlerin her zaman geleceğe kalacağına inanıyorum. Sadece müzikte değil sanatın her dalında böyledir. Bizim müziğimizin de demek ki bir ruhu vardı.

İzel-Çelik-Ercan grubu olarak sadece bir albüm yaptık. Onlarca albüm yapmış, sayısız konser vermiş bir grup gibi hala yeniden bir araya gelmemizi bekleyenler var. Demek ki iz bırakmışız, demek ki kalplere dokunmuşuz. Gurur verici.’’ Diye yanıtlamıştı.


09-01-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar