Engin Altan Düzyatan’ın Yeni Dizisi Belli Oldu!

Engin Altan Düzyatan’ın Yeni Dizisi Belli Oldu!
Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nda Oruç Reis karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan’ın diziden ayrılacağı haberini almıştık. Şimdi ise, yeni dizisi belli oldu. İşte ayrıntılar

Engin Altan Düzyatan, en son TRT1’de yayınlanan, sevilen dizi Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisinde başrol oynuyordu. ES Film imzalı yapımın senaryosunu Hasan Erimez’in ve Serdar Özönalan’ın kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Berat Özdoğan’ın yönettiği dizi ilk bölümü ile 16 Eylül 2021 tarihinde ekranlara geldi. Dizinin başrollerinde, Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepeli, İsmail Filiz, Pelin Akil, Caner Topçu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Devrim Evin ve Cemre Gümeli’nin yer aldığı tarihi, aksiyon ve macera dizisi olan Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı’nda Engin Altan Düzyatan Oruç Reis karakterine hayat veriyordu. Diziden ayrılacağı öğrenilen Engin Altan Düzyatan’ın yeni projesi ne? Yeni dizisi ne olacak? merak ediliyordu. Yeni bir diziyle görüştüğü haberi geldi. Engin Altan Düzyatan’ın yeni dizi ile ilgili detaylar…



Engin Altan Düzyatan Hangi Dizide Oynayacak?

TRT1’in başarılı dizilerinden olan Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisinde yer alan Engin Altan Düzyatan, dizide Oruç Reis karakterini canlandırıyordu.

Güçlü oyuncu kadrosundan oluşan dizide, Osmanlı Devleti’nin deniz aşırı seferlerinde önemli zaferler kazanan, Barbaros Hayreddin Paşa (Hızır Reis) lakabı ise ‘Kızılsakal’ile diğer üç kardeşinin hayatını anlatmaktadır. Kaptan-ı derya (denizlerin kaptanı) olan Hayreddin Paşa üstünlük sağlayarak, Akdeniz kıyılarını egemenlik altına aldı. Akdeniz’de Osmanlı üstünlüğünü sağlayan Hızır Reis’e en büyük destek, kardeşi tarafından verildi. Yani destekçisi Oruç Reis oldu. Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı’nda gösterdiği başarılı performansıyla göz dolduran Engin Altan Düzyatan’ın diziden önümüzdeki günlerde ayrılacağı öğrenildi.

 

Diziden henüz ayrılmadan yeni projeler için görüşmeye başlayan oyuncu, kendisine gelen teklifleri değerlendirdi. Ünlü oyuncunun yeni projesi belli oldu. Gold Film’in çekeceği dijitalde yayınlanacak bir diziyle görüştüğü ortaya çıktı.

 

Engin Altan Düzyatan ‘Rehber’ Adlı Dizide Oynayacak

Uzun süredir ekranlarda dönem dizilerinde gördüğümüz ve tarihi dizilerin vazgeçilmezi olan Engin Altan Düzyatan’ın yeni bir projesi belli oldu. Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisinde rol alan oyuncu ondan öncede 4 sezon Diriliş Ertuğrul dizisi ile ekranlara gelmişti.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Engin Altan Düzyatan Gold Film’in dijital dizisiyle görüşüyor. Yönetmen koltuğunda Ketche lakaplı Hakan Kırvavaç’ın oturacak. Hakim dizisinin de senaristi olan usta isim Yılmaz Şahin ‘Rehber’ dizisini de kaleme alacak isim olacak.

 

Dizide Engin Altan Düzyatan’ın, oyunculuğunu konuşturacağı düşünülüyor. Bıçak sırtı bir rolü canlandıracak. Dizi 8 bölüm sürecek. ‘Rehber’ dizisinin konusunda ise, yatılı okulda okuyan 3 kızın etkileyici hikayesi ve gerilim dolu hayatları ele alınıyor. Dizinin kadın başrol oyuncuları henüz belirlenmedi.

 

Engin Altan Düzyatan bir röportajında; ‘’Denizle iç içe bir rolde oynadığım Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisinden çok keyif alıyorum. Uzun yıllardır tarihi karakterleri canlandırıyorum. Ancak, gündelik hayattan karakterleri oynamayı özledim ve tarihi yapımlara ara verebilirim’’ demişti.

14-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar