Emre Kınay hangi partiden belediye başkan adayı oldu?

Emre Kınay hangi partiden belediye başkan adayı oldu?
Başarılı tiyatrocu Emre Kınay, sürpriz bir şekilde Kadıköy belediye başkan adayı olarak gösterildi. Emre Kınay hangi partiden belediye başkan adayı oldu?

Tiyatro oyunları, televizyon dizileri ve sinema filmlerinden görmeye alışkın olduğumuz, Emre Kınay siyasete atıldı. Sevilen oyuncu Kadıköy belediye başkan adayı olarak gösterildi. Peki Emre Kınay hangi partiden belediye başkan adayı oldu?

Emre Kınay şimdilerde FOX TV ekranlarında yayınlanan Vurgun dizisinde rol alıyor. Bu adaylıktan sonra Emre Kınay'ın diziden ayrılması ve seçimle ilgili çalışmalara başlaması bekleniyor. 

EMRE KINAY HANGİ PARTİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU?

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken İyi Parti'nin 56 belediye başkan adayı daha belli oldu. Aday listesindeki bir isim dikkat çekiyor. Türkiye'nin önde gelen oyuncularından Emre Kınay, İyi Parti'nin Kadıköy belediye başkan adayı oldu. Emre Kınay'nın aday gösterilmesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi olarak gösterilen Kadıköy'e büyük bir rekabet getireceği kesin. Bu duruma sıcak bakanlar kadar karşı çıkanlar da var. Özellikle muhalif kesim Emre Kınay'ın aday olmasının Kadıköy'de muhalif oyların bölünmesine yol açacağını düşünüyor.

Emre Kınay, adaylığının resmiyet kazanmasının ardından yaptığı açıklamada kendinisine yöneltilen eleştrilere tepki gösterdi. Emre Kınay açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bazı acelecilere, haddini bilmezlere ve her şeyi ben bilirim diyenlere cevabım var. Benim ne olduğum, bugüne kadar nasıl davrandığım ortada. Bu ülkenin değişmez değerlerine inancım ortada. Bir çocuk sahibiyim. Sorumluluğumun farkındayım. Bana parmak sallayarak, oturduğu yerden kalem oynatıp aşağılayarak ve ötekileştirerek cümle kuranlar, beklemeyi öğrenin! Demokrasi tahammül rejimidir."

EMRE KINAY'I YAKINDA TANIYALIM

Emre Kınay, 5 Mart 1970 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Küçükçekmece'de okudu. Üniversiteyi Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okudu. 2003 yılında Emine Ün ile evlendi ve bu evlilikten bir kız sahibi oldu. 

Başarılı tiyatrocu 1991 yılından bu yana toplam 21 tiyatro oyununda sahneye çıktı ve 11 tiyatro oyununu yönetti. 2005 yılında Duru Tiyatro'yu kurdu. Ayrıca onlarca sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı. Tiyatro ve sinema filminde sergilediği performansla pek çok ödül kazanmayı başardı.

Emre Kınay, şimdi de 31 Mart Mart yerel seçimlerinde İyi Parti'nin Kadıköy belediye başkan adayı oldu. 

18-02-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler