Eser Yenenler’i domuz gibi çizen karikatüriste 30 bin TL ceza

Eser Yenenler’i domuz gibi çizen karikatüriste 30 bin TL ceza
Eser Yenenler'in avukatı Orhan Adagül, "Burada eleştirel mizahtan daha çok ağır bir sövgü bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Çok Güzel Hareketler Bunlar’ın ilk dönem kaptanı ve şu andaki ÇGHB-2 ‘nin sunuculuğunu yapan Eser Yenenler kendini domuza benzeterek çizilen bir karikatür’e ve karikatüristine çok sinirlendi. Eşi Berfu Yenenler ile yaptıkları tiyatro tadındaki şovlarıyla adından söz ettiren Eser Yenenler karikatürist Öznur Kalender’i affetmedi.

Eser Yenenler’i domuz gibi çizen karikatüriste 30 bin TL ceza

Kendisi hakkında çizdiği çirkin karikatürler nedeniyle Öznur Kalender’e dava açan Eser Yenenler açtığı 30 bin TL’lik manevi tazminat davasını kazandı. Kendisini domuza benzeterek dombili, bok, pig, pislik, yağ tulumu  gibi ifadeler kullanan karikatürist Öznur Kalender hakkında suç duyurusunda bulundu.Eser Yenenler'in avukatı Orhan Adagül, "Burada eleştirel mizahtan daha çok ağır bir sövgü bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Paylaşımlar birden fazla tekrar edildi

 Esrer Yenenler’in şikayeti üzerine hazırlanan dosyada paylaşımların ve karikatürlerin müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğu, hakaret suçunun yasal unsurlarının oluştuğu ve paylaşımın sosyal medya üzerinden yapılması nedeniyle aleniyet kazandığı belirtildi. Paylaşımların birden fazla yapıldığı için zincirleme suç hükümleri kapsamında olduğu, şüpheliye isnat edilen sesli, yazılı veya görüntülü bir mesaj ile hakaret suçunun uzlaşma kapsamındaki suçlardan olması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya gönderildiği ama taraflar arasında uzlaşma olmadığı ifade edildi. Öznur Kalender’in kasıtlı işlediği suçdan dolayı eylemin cezalandırılması, hakkında TCK’nın 53/1 maddesinde düxzenlenen güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi.13 Nisan’da görülen duruşmadan sonra Öznur Kalender’in Eser Yenenler’e 30 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi. Ayrıca Kalender’e ceza davası açıldı. 30 bin liralık manevi tazminat davası açan Yenenler'in avukatı Orhan Adagül; "Mahkeme müvekkilim Eser Yenenler'in haklı olduğunu tespit etti ve lehimize karar verdi.” İfadelerini kullandı.

Öznur Kalender’in paylaşımları nasıldı?

Öznur Kalender’in Eser Yeneler’in şikayet ettiği paylaşımlarında şu ifadeleri kullanmıştı.“Eser Yenenler adlı dombili, 2 arkadaşı ile birlikte canlı yayında Nazım Hikmet ve Atatürk’le aklı sıra dalga geçip komiklik (!) yapmış. Bak ‘B.k çuvalına’ bende seni çizip komiklik yaptım nasıl?".Ayrıca Yenenler’in uzlaştırmacıyı kabul etmemesi üzerine de “Bugün, emniyete çağrıldım ve ifade verdim. Canlı yayında Atatürk’le dalga geçen dombili komik (!) Eser Yenenler, onu domuza benzeterek çizdiğim için beni mahkemeye vermiş. Mahçup oldum. Doğanın masum canlıları, sevimli domuzlardan özür dilerim" şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

26-04-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar