Hadise’nin Zarrab ile mesajlarını ifşa edenler hakkında istenen cezalar belli oldu

Hadise’nin Zarrab ile mesajlarını ifşa edenler hakkında istenen cezalar belli oldu
Hadise; Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto’nun kendisini rezil etmek için sürekli olarak kötü yorumlarda bulunduğu gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

Ünlü şarkıcı Hadise kendisinin Reza Zarrab ile ilişkis olduğu iddiaları doğrultusundan tahammül sınırlarını aşan bir şekilde ve kasıtlı olarak ifadeler kullandıkları gerekçesiyle Beyaz Tv’de yayınlanan Sözlemezsem Olmaz magazin programı sunucyları Seren Serengil, Arto ve Bircan Bali hakkında hakaret suçlamasıyla 3 aydan 4 yıl 8 aya kadar değişen hapis istemiyle ayrı ayrı iddianameler düzenlendi.

Hadise’nin Zarrab ile mesajlarını ifşa edenler hakkında istenen cezalar belli oldu

Beyaz Tv’nin ünlü magazin pragramı Söylemezsem Olmaz’ın sunucuları Arto olarak bilinen Harutyan Dalga, Seren Serengil ve Bircan Bali hakkında şarkıc Hadise hakkında itirafçı olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne sığınan rüşvet dosyalarıyla ünlü Reza Zarrab  ile arasında yaşandığı iddia edilen ilişki hakkında yaptıkları yorumlar nedeniyle şikayetten dolayı soruşturma başlatılmıştı. Şarkıcı Hadise, Söylemezsem Olmaz programında yorum yapan Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto’nun kendisini küçük düşürüp rezil etmek için sürekli olarak kötü yorumlarda bulunduğunu, yorumlarının hakaret içerdiği ve kasıt içerdiği gerekçesiyle şikayette bulunduğu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca üç şüpheli hakkında ayrı ayrı sürdürülen soruşturma tamamlandı.

Arto ve Bircan Bali, Hadise’nin şahsını hedef almadıklarını söylediler

Seren Serengil kendisine bir  hesaptan Zarrab, Hadise haberi ilk çıktıktan sonra ikilinin mesajlarının geldiğini doğruladı. Ayrıca bu haberlerin doğru olup olmadığını Zarrab’ın avukatını arayarak teyit ettirdiğini ileri sürdü.İfadeleri alınan Arto ve Bircan Bali ise konu hakkında yorum yaptıklarını ama Şarkıcı Hadise’nin şahsını hedef almadıklarını, programda konuştuklarının eleştiri kapsamında kaldığını söyleyerek isnat edilen suçlamaları reddettiler. İddianamede şarkıcı Hadise müşteki, Seren Serengi, Bircan Bali ve Arto şüpheli sıfatıyla yer aldı.

Seren Serengil için 4 yıl 8 ay hapis cezası istendi

Seren Serengil’e bir çok kez ağır yorumlarda bulunduğu için sesli ve görüntülü hakaret suçlamasıyla 5 aydan 4 yıl 8 aya kadar Bircan Bali ve Arto hakkında ise 3 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Şüpheli olarak anılan Bircan Bali, Seren Serengil ve Arto önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacaklar.

Gazeteci Yaşar Ç. İçin 9 yıl hapis talep edildi

Ayrıca Zarrab ile Hadise arasındaki mesajları ve Hadise’ye ait bilgilerin yer aldığı uçak biletine ait görseli bir internet haber sitesinde olduğu gibi yayınlayan gazeteci Yaşar Ç. hakkında sürdürülen soruşturma da tamamlandı.  Şüpheli Yaşar Ç. Hakkında kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etmek ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlarından toplamda 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

26-04-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar