Ezgi Mola’ya hapis istemiyle dava açıldı! Sosyal medyadan destek yağdı

Ezgi Mola’ya hapis istemiyle dava açıldı! Sosyal medyadan destek yağdı
Ünlü oyuncu Ezgi Mola'ya 2 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açıldı. Masumlar Apartmanı'nın Safiye'si Ezgi Mola'ya sosyal medyadan destek mesajları yağdı.

Masumlar Apartmanı'nın başrol oyuncularından biri olan Ezgi Mola'ya dava şoku. Ünlü oyuncu Ezgi Mola'ya 2 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açıldı. Ezgi Mola hakkında Uzman Çavuş Musa Orhan'a hakaret iddiası ile açılan dava sosyal medyada tepkilere yol açtı. Uzman Çavuş Musa Orhan İpek Er adında bir kadına tecavüzle suçlanıyordu. Yaşanan olay İpek Er'in intiharı sonrası gündeme gelmiş ve çok sayıda kişi tarafından yaşananlara tepki gösterilmişti. Kadın cinayetlerinin artması ise tepkilerin de büyümesine neden oluyor. Ezgi Mola ise olay hakkında yorumda bulunmuştu. Ezgi Mola hakkındaki iddianamenin kabul edilmesi de sosyal medyada tepkilere neden olurken 'yalnızdeğilsinezgimola' etiketi açıldı. Ezgi Mola'ya desteğe oyuncu arkadaşları da katıldı.

Ezgi Mola'ya dava şoku

Ezgi Mola'ya tecavüzle suçlanan Musa Orhan hakkında yaptığı paylaşım nedeniyle dava açıldı. Musa Orhan'ın avukatı Ezgi Mola'nın paylaşımıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Başlatılan soruşturma neticesinde Ezgi Mola hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçlarını işlediği iddiasıyla 2 yıl 4 ay hapis cezası istendi. İddianame Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve Mola'ya dava açıldı. Ezgi Mola'ya dava açılması vicdanları yaralarken oyuncunun sevenleri tarafından çok sayıda destek mesajları atıldı. Bu mesajlardan biri de rol arkadaşı Farah Zeynep Abdullah'tan geldi. Abdullah, 'yalnızdeğilsinezgimola' etiketiyle paylaşım yaptı.

Ezgi Mola ne demişti?

Batman'da yaşanan İpek Er'in intihara sürüklendiği olay çok sayıda tepkiye neden olmuştu. İpek Er'e tecavüz ettiği ve intihara sürüklediği iddiasıyla Musa Orhan'a suçlamalar yöneltilmişti. Olayın ardından Musa Orhan gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanması kararıyla serbest bırakılmıştı. Çok sayıda kadın derneği ve kişi tarafından protesto edilen bu duruma Ezgi Mola da tepki vermişti. Ezgi Mola bir paylaşım yaparak, "Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! MusaOrhanTutuklansin" ifadelerini kullanmıştı. Ünlü oyuncu hakkında dava açılması ise büyük bir tepkiye neden oldu. Ezgi Mola'ya atılan destek mesajları Twitter'da gündemin birinci sırasına yükseldi.

02-06-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar