Uyanış: Büyük Selçuklu final bölümüyle zirvede bitirdi

Uyanış: Büyük Selçuklu final bölümüyle zirvede bitirdi
‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, 34. Son bölümü 31 Mayıs Pazartesi akşamına damga vurdu. Tüm sezonda olduğu gibi hem reytinglerde hem de Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı.

Henüz ilk sezonu olmasına rağmen ilk bölümden itibaren reytinglerde birinci olan Uyanış: Büyük Selçuklu final bölümüyle zirvede bitirdi. 31 Mayıs akşamı 34. Bölümüyle final yapan Uyanış: Büyük Selçuklu sezon finaliyle birinciliği kimseyle paylaşmadı.

Uyanış: Büyük Selçuklu final bölümüyle zirvede bitirdi

Diriliş Ertuğrul ile başlayan ve Kutül Emare, Kuruluş Osman, Payitaht gibi dizilerle altın sezonun yaşayan tarihi dönem dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi TRT 1’ien çok izlenen yapımı oldu. Epik bir bölüme imza atan dizide Baturalp ve Başulu’yu tuzağa düşüren Batıniler ile çetin bir mücadeleye giren Melikşah, Sencer ve Tapar, bu zorlu savaştan galip ayrıldı.

18 dakika aralıksız süren savaş sahneleriyle ülkemizde bir ilki gerçekleştiren Uyanış: Büyük Selçuklu sezon finaliyle de açık ara sezonun şampiyonu oldu.  En uzun savaş sahnesi ekran başındaki izleyicilerin nefeslerini keserken, kalabalık bir ekip günlerce hazırlık yapmıştı. 3 günde çekilen sahnede 60’a yakın dublör, 100’e yakın da figüran yer aldı.

Uzun süre TT listesinde kaldı

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, 34. Son bölümü 31 Mayıs Pazartesi akşamına damga vurdu. Total’de 8.49 izlenme oranı, AB’de 9.22 izlenme oranı ve ABC1’de ise 10.29 izlenme oranına sahip oldu. Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı.

Uyanış final bölümde neler oldu?

Baturalp ve Başulu’yu tuzağa düşüren Bâtıniler Kıpçaklar ile Selçuklu’yu birbirine düşürmek istedi. Tuzağa düşmeyen ve hem Bizans ile hem de Hasan Sabbah ile çetin bir mücadeleye giren Melikşah, Sencer ve Tapar’ı yanına alarak bu zorlu savaştan galip ayrıldı. Hatasını anlayan Baturalp, Melikşah’tan özür dileyip ablası Başulu’nun oğullarıyla birlikte saraya gitmesini kabul etti. Melikşah, Sencer ve Tapar tüm hazırlıkları yaparak Kuvel Kalesi fethi için harekete geçti. Öncelikle Hasan Sabbah’ın inine giren Sencer ve Tapar, hain şebekeyi çökertti. Ardından şer yuvası Kuvel’e yürüyen Melikşah, tüm Müslümanların duasını alarak giriştiği cihat mücadelesinden galip geldi. Kuvel Kalesi’ni fethederek dünyaya Türk’ün gücünü bir kez daha gösteren Melikşah, saraya dönerek iç hain Terken ve Tacülmülk belasından da kurtuldu.

Alparslan ile devam edecek

Geçtiğimiz hafta Uyanış’ın tüm kadrosunun tasfiye edilerek yepyeni bir kadro ve hikâyeyle yola devam edileceği gündeme geldi. Final sahnesinde Melikşah ile Nizamülmülk arasında geçen Alparslan’a dair konuşma ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni sezonunda yepyeni bir sayfanın açılacağını doğruladı. Gelecek sezon Barış Arduç'un Alpaslan'ı canlandıracağı Uyanış dizisiyle ilgili gelişmeleri Canlitv olarak takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

02-06-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar