Fadik Sevin Atasoy İspanya'daki Televizyon Oscar’ına aday oldu

Fadik Sevin Atasoy İspanya'daki Televizyon Oscar’ına aday oldu
Türk dizileri yurt dışında adeta kasırga gibi esiyor. Pek çok ülkede yayınlanan dizilerin oyuncularına ödül üstüne ödül yağıyor.

Türk dizileri başta Arap bölgesi, Latin Amerika ve İspanya olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde adeta fırtına gibi esiyor. Birçok ülkenin Türk dizilerini televizyonlarında yayınladığı görülürken diziler yayınlandıkları ülkelerde reyting rekorları kırıyorlar. Dizi sektöründe adeta yıldızı parlayan ülke konumunda olan Türkiye’nin pek çok dizisi ülke ekonomisine milyonlarca dolar kazandırırken aynı zamanda ülkenin ve dizi oyuncularının tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Birçok ülkede Türk dizi sektörünün oyuncuları o ülkenin vatandaşları tarafından çok sevilirken zaman zaman da dizilerin yayınlandıkları ülkelerde düzenlenen ödüllerde büyük başarılar elde ediyorlar. Şimdilerde İspanya’da düzenlenecek ve İspanya’nın televizyon dalında verdiği Oscar olarak kabul edilen ödüllere birçok Türk oyuncu aday gösterildi. Bu isimler arasında Kardeşlerim’in başarılı oyuncusu Fadik sevin Atasoy da yer alıyor.

İspanya’da Türk Oyuncu Fırtınası

Türk dizileri pek çok ülke gibi İspanya’da da fırtına gibi esiyor. Pek çok Türk oyuncunun ülkenin en çok izlenen dizilerinde yer alması ile tanınırlıklarının üst seviyede olduğu dönemde İspanya’da televizyon dalında verilen ödüllere de pek çok oyuncu aday gösteriliyor. İspanya’nın televizyon Oscar’ı olarak kabul edilen ödülleri için birçok Türk oyuncu aday gösterildi. Atv ekranlarında yayınlanan ve üç sezondur cumartesi akşamları yayınlanan Kardeşlerim Dizisi’nin başarılı oyuncusu Fadik sevin Atasoy da bu oyunculardan biri oldu. İspanya’da da yayınlanan dizinin oyuncusu İspanyol halkı tarafından çok sevilirken oyuncunun Televizyon Oscar’ını almasının yüksek olasılık olduğu belirtiliyor. Fadik sevin Atasoy’un yer aldığı Kardeşlerim dizisi İspanya’da reytinglerde üst sıralarda yer alıyor ve seyirci diziyi çok seviyor.

Aday Gösterilen Türk Oyuncular

Pek çok Türk dizisinin yayınlandığı İspanya’da adeta Türk dizisi ve Türk oyuncusu fırtınası esiyor. Kardeşlerim, Yasak Elma, Yargı bu dizilerin başında yer alırken ülkede düzenlenecek Oscar ödülleri için de bu dizilerde rol alan Türk Oyunculardan pek çoğu aday gösterildi. İspanya Televizyon Oscar’larına aday gösterilen oyuncular arasında, Kardeşlerim dizisinde Şengül karakterini canlandıran Fadik Sevin Atasoy ve Oğulcan karakterini canlandıran Cihan Şimşek, Yasak Elma dizisinde Ender karakterini canlandıran Şevval Sam ve Yıldız karakterini canlandıran Eda Ece, Yargı dizisinin ilk sezonunda Engin karakterini canlandıran Onur Duymaz İspanya’nın Oscar’ı kabul edilen Premios Oscars 2023 ödüllerine aday gösterildiler.

15-03-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar